• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Lojistikte rota Türk Cumhuriyetlere yöneldi

Lojistikte rota Türk Cumhuriyetlere yöneldi
Yönetim Kurulu Üyesi ve Liner Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, son dönemde Ortadoğu'da yaşanan siyasi gelişmelerin, bölgede iş yapan sektörleri de hareketlendirdiğini ifade etti.

ORTADOĞU KRİZİ LOJİSTİKTE ROTAYI TÜRK CUMHURİYETLERİ'NE YÖNELTTİ

Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Liner Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, son dönemde Ortadoğu'da yaşanan siyasi gelişmelerin, bölgede iş yapan sektörleri de hareketlendirdiğini ifade ederek, "Yurtdışı pazarda hızla büyüyen Asya ekonomilerine yönelen Türk lojistik firmaları petrol ve doğalgaz gelirleri artan Türk Cumhuriyetleri'ni hedef aldı. Türk Cumhuriyetleri ile ortak milli politikalar oluşturulmasını bekleyen Türk firmaları hızla büyüyen Asya'da liman, demiryolu ve gümrük projelerinin hayata geçirilmesini istiyor" dedi.

Yücelen yaptığı yazılı açıklamada, dış ticarette yaşanan rekabetin yurtdışı pazarının büyük bölümünü oluşturan Ortadoğu ülkeleri ile siyasi uzlaşı arayışları çerçevesinde yeniden şekillendiğini ifade ederek, "Dış ticarette aktifleşmeye başlayan Türkiye lojistik rotasını yeniden güvenli bölge olan Türk Cumhuriyetleri'ne çevirdi. Ortadoğu'da yaşanan siyasi krizlerin Türkiye'yi ekonomik anlamda etkilememesini isteyen Türk lojistik firmaları ise bölgede gümrük anlaşmalarının bir an önce yapılmasını ve liman, demiryolu gibi ulaştırma projelerinin hayata geçmesini beklediklerini açıkladı" dedi.

TÜRK KARA TAŞIMACILIĞININ BAŞARISINDAN BAZI ÜLKELER RAHATSIZ OLUYOR

Türk kara taşımacılığının başarısından bazı ülkelerin rahatsızlık duyduğunu ve bu ülkelerle ticarette teknik engellere maruz kaldıklarını dile getiren Yücelen, "Türk kara taşımacılığındaki siyasi ve bürokratik engeller ancak uluslararası politikaların yenilenmesiyle aşılabilir. Türkiye Ortadoğu pazarını hala elinde tutuyor. Siyasi ortamın dalgalandığı bu dönemde bu şansını kaybetmemesi için milli politikalar belirlenmeli" önerisinde bulundu. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Ekonomi Serbest Bölgeleri projesine de destek verdiklerini açıklayan Yücelen, "Mersin lojistik konum açısından doğru yer. Sadece Türkiye'nin lojistik merkezi olmasına değil bu bölgeler aracılığıyla ekonomide daha fazla katma değer yaratma imkânı sağlamasına da katkı yapacaktır. Lojistiğin ekonomide yarattığı katma değer ve lojistiği ucuza sağlayan ülkeler markalaşma ve ürettiğini satma açısından daha avantajlıdır" dedi. Türkiye'nin hızla artan dış ticaret hacminin Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerinde de büyük lojistik pazarı yarattığına dikkat çeken Yücelen, "Türk Cumhuriyetleri petrol ve doğalgaz açısından hala Türkiye'nin hedefinde. Ancak bu bölgelerde de yeni liman, demiryolu ve gümrük projelerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Türkiye bir an önce ihtiyaca cevap verecek, geniş kapsamlı mal hareketlerini en ekonomik ve çevreye duyarlı şekilde yapılmalı" önerisini yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim