• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Lübnan Petrol Sondaj Forumu başladı

Lübnan Petrol Sondaj Forumu başladı
Lübnan Enerji ve Su Bakanlığı himayesinde düzenlenen Uluslararası Lübnan Petrol Sondaj Forumu, başkent Beyrut'ta başladı.

Lübnan Petrol Sondaj Forumu başladı

Lübnan Enerji ve Su Bakanlığı himayesinde düzenlenen Uluslararası Lübnan Petrol Sondaj Forumu, başkent Beyrut'ta başladı.

29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek forumda, Doğu Akdeniz Bölgesi'nin tektonik ve jeolojik durumu, derin sularda petrol rezervlerinin tespitinde yeni teknolojilerin kullanılması, açık denizlerde petrol sondajı ve petrol araştırmalarının çevresel etkisi gibi konular tartışılacak. Karasularında petrol ve gaz çıkarmayı amaçlayan Lübnan, bu maksatla yıl sonundan önce ilk adımı atmayı planlıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden uluslararası petrol şirketleri temsilcilerinin katıldığı forumda ayrıca Uluslararası Petrol Şirketleri, Araştırma ve Akademi Enstitüsü'nden jeolog, mühendis ve uzmanlar da yer alıyor.

Lübnan Enerji ve Su Bakanı Gibran Bassil, forumda yaptığı konuşmada, Lübnan açıklarında petrol ve gaz arama çalışmalarına yönelik ihale sürecine hazırlanmak amacıyla Norveç hükümetinin "Petrol Geliştirme" programı ile işbirliği içinde danışmanlık hizmeti sunan Fransız Beicip-Franlab firmasıyla anlaşma imzalandığını belirtti. Bakanlık tarafından oluşturulan komitenin araştırmaların yıl sonundan önce başlaması için tüm gerekli prosedürleri onayladığını ifade eden Bassil, İsrail ile Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'de çıkabilecek petrol ve doğalgaz rezervlerinin paylaşımını kolaylaştıracak bir deniz sınırı anlaşması imzaladığına dikkat çekerek, bu konuda dost bir ülke olarak Rum yönetiminin gerekli adımları atacağını umduklarını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim