• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Lübnan'ın elektrik ve gazı Türkiye'den

Lübnan'ın elektrik ve gazı Türkiye'den
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Lübnan'ın elektrik ve doğalgaz ihtiyacını karşılamak için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Lübnan'ın elektrik ve gazı Türkiye'den

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Lübnan'ın elektrik ve doğalgaz ihtiyacını karşılamak için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Bakan Yıldız, Lübnan Enerji ve Su Bakanı Gebran Bassil ile Bakanlıkta yaklaşık bir saat görüştü.

Yıldız, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Lübnan ile hem ikili anlaşmaları, hem de Lübnan, Ürdün, Türkiye, Suriye olarak dörtlü anlaşmaları bulunduğunu belirtti.

Lübnan'ın elektrik ve doğalgaz ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Yıldız, kardeş ülke Lübnan'ın bu ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Yıldız, ''Biz, bu ilişkiyi geliştirmek istiyoruz, bununla alakalı yol haritalarını belirledik. Kısa sürede bitecek olan var, yaklaşık 1-1,5 yıl süre alacak var. Bu süreleri kısaltmak için karşılıklı heyetlerimiz, ekiplerimiz görüşecek'' diye konuştu.

KONUK BAKAN BASSİL

Lübnan Enerji ve Su Bakanı Gebran Bassil de iki ülkenin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve geniş bölgesel işbirliklerine önem verdiklerini ifade etti.

Bassil, Lübnan'ın doğalgaz ve elektrik ihtiyaçlarını en ucuz, en hızlı temin edebilecek konularla ilgilendiğini belirtti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Lübnan'ın ne kadarlık elektrik ve doğalgaz ihtiyacının olduğunun sorulması üzerine, elektrikte Türkiye ile Suriye arasında 500 megavat kapasiteli bir hattın bulunduğunu hatırlattı.

Suriye ile Lübnan'ın kendi aralarından bu elektriği yarı yarıya paylaşabileceğine işaret eden Yıldız, ''hattın kapasitesi bu. Daha fazla elektrik verebilecek durumdayız. 1000 megavat civarında elektrik verebilecek durumdayız. Ama hattın kapasitesi bu kadar. İleride belki hat genişletilebilir.'' şeklinde konuştu.

Bakan Bassil ise sıkıştırılmış ya da sıvı halde doğal gaz talep ettiklerini, bir yıldan 5 yıla kadar artan miktarlarda gaz alabileceklerini, Türkiye'den de net bir cevap beklediklerini söyledi.

Bakan Yıldız da Arap doğal gaz boru hattına da değinerek, 15 aydan önce boru hattının tamamlanamayacağını bunun ihale edilmesine dönük BOTAŞ Yönetim Kurulu kararını aldığını ifade etti.

Yıldız, ''Lübnan'a (LNG verebiliriz) dedik ama bunu gaza çevirecek tesisler Lübnan'da yok. CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) ile ilgili arkadaşlarımız 3 gün içinde cevap verecekler. Biz kardeş ve dost ülkenin ihtiyacını karşılamak için her türlü çabayı göstereceğiz''dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim