• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Lukoil, Özbekistan'da gaz işleme tesisi açtı

Lukoil, Özbekistan'da gaz işleme tesisi açtı
Lukoil şirketi Özbekistan'da gaz işleme tesisi açtı. Toplam yatırım tutarı 3,4 milyar doları bulacak tesiste yılda 8 milyar metreküp gaz işlenecek.

Rus Lukoil şirketinin Özbekistan'ın Buhara bölgesinde yılda 8 milyar metreküp gazın işleneceği Kandım tesisi devreye alındı.

Toplam yatırım tutarı 3,4 milyar doları bulacak tesisin açılışına, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Lukoil Başkanı Vagit Alekperov ile çok sayıda davetli katıldı.

Mirziyoyev, buradaki konuşmasında, ülkenin kalkınma stratejisinin hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmaların sanayinin öncü sektörlerinin geliştirilmesine hizmet ettiğini belirtti. Mirziyoyev, Kandım gaz işleme tesisinin Özbekistan ile Rusya arasındaki iş birliğinin açık bir örneği olduğunu ifade etti.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kutlama mesajını okudu.

Daha sonra Mirziyoyev, Novak ve Alekperov, tesisin açılışını yaptı.

Lukoil'in Özbekistan'daki en büyük yatırım projesi olan Kandım gaz işleme tesisinde yılda 8 milyar metreküp gaz işlenecek. 2 bin kişiye istihdam sağlayacak tesiste arındırılmış doğalgazın yanı sıra gaz kondensatı, kükürt ve diğer yan ürünler de üretilecek. 

Lukoil'in Özbekistan hükümeti ile 2046 yılına kadar geçerli olan ürün paylaşımı anlaşması çerçevesinde inşa edilen tesiste işlenecek gaz, bölgedeki Kandım, Kuvaçı-Alat, Parsanköl, Hacı ve Batı Hacı doğalgaz ocaklarından sağlanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim