• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Maersk Line'ın yeni CEO'su Skou oldu

Maersk Line'ın yeni CEO'su Skou oldu
Taşımacılık devi Maersk Line yeni CEO'sunu atadı. Daha önce Maersk Tankers'in CEO'su olan Soren Skou, 16 Ocak 2011'de yeni görevine başlayacak.

Maersk Line'ın yeni CEO'su Skou oldu

Taşımacılık devi Maersk Line yeni CEO'sunu atadı. Daha önce Maersk Tankers'in CEO'su olan Soren Skou, 16 Ocak 2011'de yeni görevine başlayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AP Moeller Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nils. S. Andersen; "Eivind Kolding'in yetenekli liderliğinde Maersk Line etkileyici bir büyüme yaşamıştır. Rekabet gücünü önemli ölçüde geliştiren şirket, çevre ve güvenlik açısından yeni standartlar belirlemiştir." diyerek eski CEO Kolding'in Skou'ya sağlam temelleri olan başarılı bir şirket bıraktığını belirtti. Skou'nun atamasıyla ilgili de bir açıklama yapan Andersen, "Soren Skou, Maersk Line CEO'su olarak bu önemli görevi kabul ettiği için çok memnunum. Soren'in uluslararası deneyimi, vizyonu ve yeni fikirleriyle gerçek bir lider konumundadır. Maersk Line'ın gelişimine katkı sağlayacak, sektördeki pazar payının büyümesine katkı sağlayacak doğru adam" dedi.  

Soren Skou, daha önce 1983-1998 yılları arasında Maersk Line'da çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2001 yılında Maersk Tanker'de CEO olarak görev aldı. 2009 ve 2020 yılında şirket maliyetlerini düşürmek adına çok önemli çalışmalara imza atarak dikkatleri üzerine çeken Skou, grubun pazardaki payını büyütmek adına da yapılan hazırlıklarda da öncü oldu.

Grup içerisinde atamalar devam ederken Skou'nun Maersk Line'a geçmesiyle boşalan Maersk Tankers CEO'luk görevini yeni bir isim atanana kadar yine Soren Skou yürütecek ve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nils S. Andersen'e doğrudan rapor verecek.

3816542-pix-sren-skou.jpg

Haber: Mithat ÇATAN - DENİZHABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim