• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Makina arızası yapan iki gemi Sarıyer açıklarında bekliyor

Makina arızası yapan iki gemi Sarıyer açıklarında bekliyor
İstanbul Boğazı’nı geçerken makine arızası yapan iki kuru yük gemisi, hava koşullarının düzelmesini Sarıyer açıklarında bekliyor.

İstanbul Boğazı’nı geçerken makine arızası yapan "M/V Sıla, M\V New Sailing Star" iki kuru yük gemisi, hava koşullarının düzelmesini Sarıyer açıklarında bekliyor.

111 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi M/V Sıla, İstanbul Boğazı’nı geçerken makine arızası nedeniyle güvenli alan olan Sarıyer Büyükdere açıklarına çekilmişti. Liberya bandıralı 5 bin 700 grostonluk geminin arızası giderilmeye çalışılırken önceki gün de Boğaz geçişini yapan M\V New Sailing Star adlı kuru yük gemisinde benzer bir arıza tespit edildi.

178 metre uzunluğundaki Panama bandralı M\V New Sailing Star da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından aynı bölgeye çekildi. İki geminin de tamiratlarının tamamlanmasının ardından yollarına devam edeceği öğrenildi.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Bu arada İstanbul'da öğleden sonra etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle Boğaz transit gemi geçişine kapatıldı. Kar yağışı Boğaz ve tarihi yarım adada kartpostallık manzaralar oluştu.

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı, bugün etkisini giderek arttırdı. Soğuk ve kar nedeniyle zeminde yer yer buzlanmalar meydana geldi. İstanbul Boğazı ise sis ve tipi sebebiyle transit gemi seferlerine geçici olarak çift yönlü olarak kapatıldı. Sokakların soğuk hava nedeniyle diğer günlere göre daha tenha olduğu görüldü. Gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı martılara kaldı. Sisli hava altında deniz üzerinde süzülen martılar, kartpostallık manzaralar oluşturdu. Manzarayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler de tarihi mekanlar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim