• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Makyol ile Setur, Kaş Marina'da anlaştı

Makyol ile Setur, Kaş Marina'da anlaştı
Türk inşaat sektörünün öncü firması Makyol ile Türk marinacılığının lideri Setur Marinaları, Kaş Marina'da güçlerini birleştirdi.

YAT TUTKUNLARI ROTAYI KAŞ MARİNA’YA KIRDI

Türk inşaat sektörünün öncü firması Makyol ile Türk marinacılığının lideri Setur Marinaları, Kaş Marina'da güçlerini birleştirdi.

472 yat kapasiteli Kaş Marina, Akdeniz sahilinin en modern ve iddialı marinası olmayı hedefliyor. Nisan 2009’da Kaş Marina’nın yapımını 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle üstlenen MAKYOL, Kaş Marina’da marina sektörünün önde gelen markası Setur Marinaları ile ortaklığa gitti. Mayıs ayına kadar açılışının yapılması planlanan Kaş Marina bölgenin en iddialı marinası olmaya hazırlanıyor.

Makyol Turizm Grup Başkanı Göktuğ Özdemir, “Makyol, alt yapı ve inşaat sektöründe edindiği bilgi birikimi ve kalitesini turizm sektöründe de çeşitlendirerek yayıyor. İstanbul Mövenpick, Bodrum Doria ve bu sene içerisinde açılacak olan Le Meridien İstanbul Etiler ile otelcilikte bu iddiayı ortaya koyan Makyol için sırada marinacılık var. Bu sektörde yola Setur Marinaları ile yaptığımız güç birliği sayesinde daha güçlü bir şekilde çıkıyoruz.” dedi. SETUR Genel Müdürü Üstün Özbey ise, 3 bin 900 tekne kapasitesi ile Türk marinacılığının yüzde 28’ine sahip olan Setur Marinaları’nın bu konumuyla lider olduğunu vurgulayarak, ”Setur Marinaları yıllardır liderlik vasfıyla sektörde ortaya koyduğu kaliteli hizmet anlayışı ve bilgi birikimini Kaş Marina’ya taşıyacak.” dedi.

KAŞ’IN TURİZM KARAKTERİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEĞİZ

Tarihte denizci kimliği ile öne çıkan ancak son yıllarda bu kimliğini kaybetmekle karşı karşıya kalan Kaş’ı, Kaş Marina yatırımı ile tekrar bir çekim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Makyol Turizm Grup Başkanı Göktuğ Özdemir, “Kaş, bu yatırım sayesinde hem yeniden denizci kimliğine kavuşacak hem de marina içinde yer alacak yat kulüp, restoranlar, spor tesisleri ve mağazalarla yeni bir yaşam alanına sahip olacak. Kaş Marina ile yepyeni bir destinasyona dönüşecek olan Kaş’ın turizm dinamikleri de yeniden şekillenecek. Marina sadece sosyal hayatı değil yaratacağı istihdam olanakları ile bölge ekonomisini de hareketlendirecek” dedi.

AKDENİZ’İN EN PRESTİJLİ MARİNASI OLACAĞIZ

Yerli ve yabancı yatçıların da dört gözle beklediği Kaş Marina ile Akdeniz’de seyreden yatçıları Türkiye’ye çekmeyi hedeflediklerini belirten SETUR Genel Müdürü Üstün Özbey, “Kaş Marina, ülke turizmine yeni bir soluk getirecek. Akdeniz sahilinde yeni rotaların belirlenmesini tetikleyeceğimize inanıyoruz. Akdeniz’in prestijli ve güvenilir yat limanlarından biri olacağız” diye konuştu. Setur Marinaları’nın artık sadece Türkiye´de büyük olmaktan çıkıp global iş dünyasının da bir oyuncusu olmayı hedeflediklerini dile getiren Özbey, “Marinacılıkta yurt içindeki yatırımlarımızın yanında yurt dışında da bir çok ülkede ihaleleri takip ediyoruz” dedi.

SÜPER VE MEGA YATLAR DA YANAŞACAK

472 yat kapasiteli Kaş Marina’nın kara kısmında 160 tekne kapasiteli çekek alanı bulunuyor. 7 adet yüzer iskele ve 1 adet de dalgakıranın yer aldığı marina, süper ve mega yatlar da dahil olmak üzere her boyda teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlanma imkanlarına sahip. Ayrıca marinada; 24 saat palamar, 24 saat güvenlik, tonoz, elektrik (16A-125A), su, telefon, TV, wi-fi, duş-wc, yangına müdahale, informasyon, resepsiyon, 100 ton gezici vinç, 40 ton taşıyıcı, tüm teknik servisler, çamaşırhane, atık alım, yakıt istasyonu, kiralık depolar, otopark, seyahat acentası, oto kiralama hizmetleri mevcut. Tam donanımlı marinacılık hizmetlerinin yanı sıra sosyal tesisleriyle de deniz tutkunlarının önemli duraklarından olmayı hedefleyen Kaş Marina’da bulunan helipad sayesinde yatçılar teknelerine helikopter veya Setair’in deniz uçağıyla da kolayca gelebilme olanağına sahip olacaklar.

Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim