• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Malatya'da 8 yeni otobüs filoya katıldı

Malatya'da 8 yeni otobüs filoya katıldı
Malatya Belediyesi tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere alınan 22 otobüsten 8'i teslim edildi. Yeni otobüslerle yılbaşından bu yana 34 yeni aracın filoya katıldığı belirtildi.

Malatya'da 8 yeni otobüs filoya katıldı

Malatya Belediyesi tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere alınan 22 otobüsten 8'i teslim edildi. Yeni otobüslerle yılbaşından bu yana 34 yeni aracın filoya katıldığı belirtildi.

Malatya Belediyesi siparişi verilen 22 adet otobüsten 8'i hizmet binası önünde düzenlenen törenle teslim alındı. Düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Otokar Ticari Araçlar Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars ile bazı daire Müdürleri, Belediye ve Motaş çalışanları katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, törende yaptığı konuşmada, vatandaşlarına daha kaliteli ve konforlu toplu taşıma hizmeti verebilmek için otobüs filosunu yenilemeye devam ettiklerini belirtti. Kent merkezinde 12 metrelik otobüslerin rahatlıkla sefer yaptıklarını anlatan Güven, özellikle çevre yolu altındaki bazı mahallelerde bu otobüslerin manevra ve dönüş yapmakta zorlandıklarını, bunun için de sipariş verilen araçlardan bazılarının daha küçük olmasını istediklerini ifade etti.

Fatih Güven, alınan araçların özellikle çevre kuzeyindeki mahallelerde hizmet vereceğini, böylece eski otobüslerin yerini daha konforlu otobüslerin alacağını söyledi. 22 adet yeni otobüs siparişi verdiklerini anlatan Güven, "Sipariş verdiğimiz 22 adet otobüsten 8'ini teslim alıyoruz. 8 otobüsün 5'i 9 metrelik Otokar Doruk 215 LE modelidir. Toplam 67 yolcu kapasiteli olan bu araçlar Malatya sokaklarında bu otobüsler ilk defa kullanılacaktır. Diğer 3 adet otobüs ise Temsa Avenue modelidir. 2'si 12 metrelik 1'i ise 7 metrelik otobüstür. Büyük otobüslerin her biri 100 yolcu kapasiteli, 7 metrelik otobüs ise 43 yolcu kapasitelidir. Teslim aldığımız 8 adet otobüsün tamamı aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın da faydalanabilecekleri özelliklere sahip araçlardır. Otobüslerde Euro 4 çevreci motor ve klima bulunmaktadır." diye konuştu. Fatih Güven'in konuşmasının ardından yeni alınan otobüsler, kurdeleleri kesilerek teslim alındı. Programa katılanlara araçların teknik özellikleri hakkında yetkililer tarafından bilgiler verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim