• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Malta, İran gemisini bayraktan attı

Malta, İran gemisini bayraktan attı
Malta bayrağı taşıyan İran'a ait M.T. Tour tankeri Suriye yaptırımlarını bozduğu için Malta Dışişleri bakanlığı tarafından bayraktan atıldı.

Malta Dış İşleri Bakanlığı geçtiğimiz Pazar günü bir açıklama yaparak Malta Bayraklı, armatörü İran olan ve Suriye’nin ham petrolünü taşıyan tankerin uluslar arası yaptırımları çiğnediği gerekçesiyle bayraktan atıldığını bildirdi.

Reuters konuyla ilgili haberinde Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından İran’ın yaptırımlardan kaçmak için oluşturduğu paravan bir şirket olan ISIM Tour’a M.T. Tour, Suriye ham petrolünü Çin’in hükümete bağlı bir firması için taşıdığı ifade edildi.

120,000 ton ham petrol yüklü olan M.T Tour Suriye Limanı Tartus’dan geçtiğimiz hafta sonu seyrine başladı. Suriye’nin petrolü taşıyacak bir başka gemi bulamaması üzerine İran hükümeti tarafından gönderilen gemi, kargo bölümünde yaptırımlarla izole edilen Suriye hükümetine 84 milyon dolar kazandırabilecek yük taşıyor.

Malta Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Maltalı taşımacılık yetkilileri geçtiğimiz hafta İranlı geminin Malta ticari bayrağı ile Suriye petrolü taşıyarak yaptırımları çiğnediğini öğrendikleri anda harekata geçtiklerini ifade etti. Malta bayraklı ve yaptırımları çiğneyen herhangi başka bir geminin bulunması durumunda o gemilerinde bayraktan atılacağını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada“Motor Tanker “Tour”un ve diğer gemilerin armatörleri hakkında yapılacak araştırmamız ve armatörlerin kim olduğuna dair doğrulamayı yaptıktan sonra, bu tür gemilerin kayıt sertifikalarının ivedilikle durdurulması ve Malta ticari taşımacılık kayıtlarından bir ay içinde kaldırılması kararını aldık” açıklaması yapıldı. ve “Malta, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından konulan yaptırımların yerine ulaşması için elinden geleni yapacaktır” denildi. Malta Avrupa Birliği’ne üye…

m_t_tour.jpg

m_t_tour1.jpg

m_t_tour2.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim