• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Marin Tug'ın icra takibi durduruldu

Marin Tug'ın icra takibi durduruldu
Hakem Heyeti'nin Marin Tug adına verdiği 56 milyon 667 bin 460 TL'lik İcra kararının yürütmesi, DEKAŞ'ın Kadıköy İcra Dairesi'ne yaptığı itiraz sonucu durduruldu.

İzmit Körfezi'nde Kılavuzluk Hizmetleri veren ve Kılavuz Kaptanların kurduğu Deniz Kılavuzluk A.Ş ile armatörlerin ortak olduğu Marin Tug şirketi arasındaki ticaret anlaşmazlığı sonucu iki hafta önce sonuçlanan davada Hakem Heyeti'nin verdiği 56 milyon 667 bin 460 TL'lik icra takibi, DEKAŞ'ın itirazı sonucu, Kadıköy İcra Dairesi tarafından durduruldu.

Marin Tug Römorkör Hizmetleri A.Ş.'nin Hakem Heyeti'nin kararı sonucu, Deniz Kılavuzluk A.Ş'ye ait, tüm gayrimenkul ile tüm varlıklarına, 3. şahıslara,deniz ve kara araçlarının üzerine koydurduğu tedbir kararı, Dekaş'ın Kadıköy İcra Dairesi'ne yaptığı itiraz sonucu kaldırıldı.

Dekaş'ın itirazında Hakem Heyeti'nin kararının Yargıtay Onaması olmadan yürürlüğe girmesinin doğru olmadığı savıyla yaptığı başvuru kabul edildi. Dekaş tarafından alınan bilgiye göre, İcra Takibinin durdurulmasına gerekçe olarak eski kanun döneminde davanın açılması delil olarak gösterildiği ve bunun sonucu böyle bir karar alındığı belirtildi.

Hakem Heyeti ve Tahkim Kararları hakkında yapılan ve 3 sene önce değiştirelen kanuna göre, Hakem Heyeti ve Tahkim kararlarında Yargıtay onayı gerekmiyor. Dekaş ve Marin Tug arasındaki davada, Kadıköy İcra Dairesi, yeni kanunu değil eski kanuna göre karar verdiği kaydediliyor.

MARIN TUG: KARAR, DAVANIN ASLI İLE İLGİLİ DEĞİL!

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na açıklama yapan Marin Tug yetkilisi Recep Düzgit, Dekaş ile ilgili davanın aslında bir değişiklik olmadığını kayderek, "Bu karar davanın aslı ile ilgili bir karar değil. Dekaş'ın itirazı, eski hukuka göre yapıldı. Kadıköy İcra Mahkemesi, 3 sene önce değiştirilen yeni kanunu uygulamadı. Ancak alınan bu karar, davanın aslını değiştirmiyor.56 Milyon TL'lik alacağımız devam ediyor. Bizim Dekaş'ın malları üzerine koydurduğumuz tedbirin yürütmesini durdurdu. Ve gerekçe olarak Yargıtay Onayının beklenmesi istendi. Dekaş'a ait tespit ettiğimiz mallarının kaçırılması halinde hapis cezaları verileceğinide belirtmek istiyorum" dedi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim