• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Marmaris Yat Marin, Marmaris'i tanıttı

Marmaris Yat Marin, Marmaris'i tanıttı
İstanbul Boat Show'da Marmaris Yat Marin tarafından Marmaris'in tanıtımını gerçekleştirildi. Birbirinden lüks yatlar rüya gibi teknelerin tanıtıldığı İstanbul Boat Show'da Marmaris Yat Marin Marmaris'in tanıtımına önemli bir katkı sağladı.

Marmaris Yat Marin, Marmaris'i tanıttı

İstanbul Boat Show'da Marmaris Yat Marin tarafından Marmaris'in tanıtımını gerçekleştirildi. Birbirinden lüks yatlar rüya gibi teknelerin tanıtıldığı İstanbul Boat Show'da Marmaris Yat Marin Marmaris'in tanıtımına önemli bir katkı sağladı.

Üst düzey alım gücüne sahip kişilerin katıldığı fuarda Marmaris Yat Marin, Marmaris'in denizcilik yönünü ön plana çıkardı. Fuarda Marmaris Yat Marina'nın standına ilgi büyük oldu. Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, Gazeteci Meriç Köyatası, Banu Avar ve Orhan Torlak, Marmaris Yat Marina standına ilgi gösteren ünlüler arasında yer aldı. Ulusal kanallarda fuar hakkında haberler yer alırken Marmaris Yat Marin'de kendi tesisinin yanında Marmaris'in de bol bol tanıtımını yapmış oldu. Marmaris Yat Marin Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak, Marmaris Yat Marin Müdürü Coşkun Başbuğ fuarda sektöre tanıtımın yanında TRT'den Show TV'ye kadar bir çok yaygın tv kanalına canlı yayınlar yaparak Marmaris'in önemli derecede tanıtımına katkı sağlamış oldular. Canlı yayınlar esnasında denizcilik, Marina, hakkında bilgi verirken Marmaris'in de görüntülerine yer verildi.

Canlı yayınlarda Marmaris'in deniz ve marinalar konusunda cazibe merkezi olduğunun altı çizildi. TRT canlı yayına katılan Marmaris Yat Marin Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak, ülkemizde marinacılığı ve fuarları anlattı. TRT canlı yayında Özkaynak haber sunucusunun da sorularına yanıt vererek sektörü ve marinacılığı özetledi. Bilgin Özkaynak; "Dünyanın her tarafındaki fuarlara katılıyoruz. Amerika'da Miami'ye Avrupadaki bütün fuarlara. 26 yıldır ülkemizde boat show yapılıyor. Ülkemizde tekne ve yat üzerine sürekli gelişiyor. Tekne yapımında 2 ve 3. sıraya kadar yükseldik. Antalya'da Bodrum'da İstanbul'da çok iyi tekneler yapılıyor artık. Avrupa'da hafif ülkemizde de ağır tekneler yapılıyor.

Marinalarda doluluk nasıl?

Marinalarda doluluk oranı yüzde 100 oranında.

Marinalar dolu olduğu için müşteriler memnun olmuyor?

Bizim marinamızda şikayet olmuyor ama Marinalar dolu oldukça müşteriye önem gösterilmediği şikayetleri de duymuyor değiliz. Çok şikayetler var. Daha fazla marina açılması lazım. Marinaların yerlerinin çok iyi seçilmesi lazım. Örneğin Fransa'da yel değirmeni olan yere marina kurulmaz denilir. Çünkü rüzgar teknede ve marinadaki yaşamı olumsuz etkiler. Seçimin çok iyi yapılması lazım ülkemizdeki bazı marinalar çok rüzgar almaktadır. Marina demek tekne demek keyif demektir. Sabah kalktınız kahvaltı yapacaksınız teknenizde rüzgar sizi götürüyor olur mu? Olmaz tabiî ki de.

Türkiye'de kaç marinamız var?

Büyük olarak 10 tane marina var. Toplamda ise 30' a yakın marinamız var.

Kaç Marinaya daha ihtiyacı Türkiye'nin?

Marinalarımızda şöyle bir olay var bizim marinamız haricinde charter bulunduruyorlar. Charter teknesi bulundurduğu zaman doluluk oranı % 100 ün üzerine çıkıyor. Buda gerçek bir doluluk göstermiyor sahte doluluk oluyor. O zaman ne yapıyor Yunanistan, Mısır, Cezayir, Tunus gibi ülkeler korkunç marina ya yüklendiler. Denizcilerimiz iyi bilir hem ucuz hemde büyük yatırımlar yapıyor. Charter tekneleri diğer marina yaşayanlarını rahatsız ediyor. Gecenin bir saatinde uçaktan gelen charter tekne müşterilerinin tekneye aynı anda bindiği düşünün gecenin bir vakti. Bu da diğer tekne sahiplerini çok rahatsız eder.

Marinacılılık yapmayı bekleyenleri nasıl bir sektör bekliyor?

Marinacılığı marinayı bilen birinin yapması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü marinalar çok sık el değiştiriyor. Yapılıyor hemen el değiştiriyor. Marinacılık göründüğü gibi basit bir olay değil. Marinacılık insan ilişkisine dayanan, devamlı üstünde olan hastalığından, hırsızlığından müşteriyle devamlı birebir olacaksınız. 24 saat bir olacaksınız. Gece hastalandığında alacaksınız hastaneye gideceksiniz. Parası çalındığında alacaksınız karakola gideceksiniz. Çünkü size güvenmiş size gelmiş. Dünyanın çeşitli ülkelerinden müşterilerimiz var hatta Japonya'dan Çin'den dahi var. Bunlara güven vermeniz lazım. Her şeyinizle müşterinize sarılmanız lazım. O yüzden herkesin yapabileceği bir sektör değil.

Boat Show'da yer alıyorsunuz başka fuarlara da katılıyor musunuz?

26 yıldır aynı yerde yapılıyor boat show. Sadece boat show da değil dünyanın çeşitli yerlerinde fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz. Buda sadece marinamızın değil, marinamızın Bulunduğu Marmaris'ten de ziyade ülkemizinde tanıtımına katkıda bulunmuş oluyoruz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim