• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Mavi bayrakta liderliğe doğru ilerliyoruz

Mavi bayrakta liderliğe doğru ilerliyoruz
Mavi bayraklı konaklama tesisi sayısı turizmde markalaşmayı sağlıyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV) verilerine göre, 2011 yılında mavi bayraklı plaj sayısının 324 olduğu ifade edildi.

Mavi bayraklı konaklama tesisi sayısı turizmde markalaşmayı sağlıyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV) verilerine göre, 2011 yılında mavi bayraklı plaj sayısının 324 olduğu ifade edildi. Mavi bayraklı marina sayısının 17, yat sayısının ise 12 olduğu belirtildi.

Türkiye mavi bayrak sıralamasında birinci sırada Antalya yer alıyor. Antalya'da 175 mavi bayraklı plaj, 5 marina ve 7 yat bulunuyor. Antalya'yı ikinci sırada Muğla takip ediyor. Muğla'da mavi bayraklı 73 plaj, 7 marina ve 4 yat bulunuyor. Türkiye mavi bayrak sıralamasında dünyada dördüncü sırada yer alıyor. 2012 yılında mavi bayrak alan plaj, marina ve yat alan tesislerin isimlerinin mayıs ayında açıklanacağı belirtildi. TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, yaptığı açıklamada, mavi bayraklı plaj sayısında birinci sırayı Antalya'nın yer aldığını söyledi.

Mavi bayrağın gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslar arası bir çevre ödülü olduğunu belirten Epikmen, temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli, uygar ve sürdürülebilir bir çevrenin sembolü olduğunu kaydetti. Plajlar kriterin temiz deniz suyu, çevrenin korunması ve çevre eğitimi ve çevreyi koruma bilgilendirilmesi olduğunu belirten Epikmen, marinalar için deniz suyu analizlerinin istendiğini söyledi. Epikmen, "Mavi bayrak, uluslararası niteliğiyle turizm açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü tatil yapmak için bilmediği, yeni tanıyacağı bir yere giderken, insanların uluslar arası garanti içeren ve özelliklerini bildiği bir plaja gitmek için plan yapması kolay olacaktır. 'Mavi Bayrak' bu nedenle güçlü bir araçtır. Mavi bayrakta dördüncü sıradayız. 2012 hedefimiz dünya üçüncüsü olmak. Mavi bayrak uygulaması Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE) tarafından 49 ülkede uygulanmaktadır. " dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim