• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Menzelet ve Kılavuzlu HES'lerinin devri tamamlandı

Menzelet ve Kılavuzlu HES'lerinin devri tamamlandı
Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin Koç Holding ve Aygaz’ın ortak iştiraki Entek Elektrik’e devir işlemleri, İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi’nin imzalanması ve EPDK lisans onaylarının ardından tamamlandı.

Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin Koç Holding şirketlerinden Entek Elektrik'e devri tamamlandı.

Koç Holding ve Aygaz'ın ortak iştiraki olan şirketten yapılan açıklamaya göre, devir işlemleri, İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi'nin imzalanması ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun lisans onaylarının ardından tamamlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, işletme hakkı devralınan Kahramanmaraş'taki iki hidroelektrik santralinin, Koç Topluluğu'nun sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarındaki büyüme vizyonunun önemli bir adımı olduğuna dikkat çekerek, "Entek, öncü elektrik üretim şirketleri arasında yer alma hedefiyle, portföyünü güçlendirmeye devam etmektedir. 2017 yılında yapılan en büyük özelleştirme ihalesini kazanarak vizyonumuzu ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya da şirketlerinin geçen yıl Ekim ayında Mersin'de 24 megavat kurulu gücünde üç hidroelektrik santralini bünyesine kattığını hatırlatarak, "Toplam 178 megavat kurulu güce sahip Menzelet ve Kılavuzlu HES'lerinin satın alma işlemi, ülkemizde 2017 yılında yerli yatırımcıların gerçekleştirdiği en büyük satın alma işlemi oldu. Bu iki santralle birlikte kurulu gücümüz yaklaşık iki katına çıkarak 422 megavata ulaştı. Önümüzdeki dönemde de kaynak çeşitliliği açısından dengeli bir üretim portföyüne ulaşmayı gözeterek yatırımlarımıza devam etmeyi planlamaktayız." değerlendirmesinde bulundu.

Entek Elektrik, geçen yıl Eylül ayında santrallerin 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi kapsamında, 1 milyar 276 milyon lira ile en yüksek teklifi veren şirket olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim