• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Mersin'de trafikte "Kırmızı Düdük" kampanyası başladı

Mersin'de trafikte "Kırmızı Düdük" kampanyası başladı
Mersin'de çocuklar araç sürerken hata yapan ebeveynlerini "Kırmızı düdük" ile uyaracak.

Mersin'de çocuklar araç sürerken hata yapan ebeveynlerini "Kırmızı düdük" ile uyaracak.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, trafik denetimleri sırasında dağıtılacak düdük, tişört, şapka ve broşürler ile çocuklar araç sürerken hata yapan yakınlarını uyarabilecek.

Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Deniz Ünsal, hizmet binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi, sırası ve sonrasında olası kazaların olmaması ve can kayıpları yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Türkiye çapında başlatılan projenin Mersin'de de başlayacağını belirten Ünsal, "Bu proje için bilgilendirme broşürleri, düdük, şapka ve tişört hazırlandı." dedi.

Ünsal, trafik denetimlerinde görev alan diğer kurumlar ile birlikte 24 saat esasına göre denetim, bilgilendirme ve algı oluşturma faaliyetleri içinde bulunduklarını söyleyerek, "Bu proje ile algı oluşturma faaliyetlerine çocuklarımızı da katıyoruz. Bu materyalleri çocuklarımıza dağıtacağız. Yolculuk sırasında arkadan oturan çocuğumuz bir hata anında düdüğü çıkartıp çalacak ve diyecek ki, 'Babacım, anneciğim yada akrabasına hızlı gidiyorsun.' Amacımız toplumun bütün kesimlerini trafik olgusu ve eğitim algısının içine katmak. Bu projenin çok başarılı olacağından eminim. Çünkü hedef kitle çocuklarımız olduğu için çocuklarımızı biz kıramayız. Bu bir algıdır ben onun dediklerini yaparım. Bu projeyi bütün kitlelere duyuracağız." diye konuştu.

Trafik polisleri bayrama hazır

Hazırlanan materyallerin denetimler sırasında çocuklara dağıtılacağını ifade eden Ünsal, eğitim döneminde de çocuklara yönelik düzenlenen algı faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Ünsal, şöyle devam etti:

"Algı oluşturma faaliyetinin amacı olası kazaların önüne geçebilmek. Özellikle bayram yaklaşıyor. Sevinç yaşanması gereken günlerde herhangi bir trafik kazası sonucu bırakın yaşam yitirilmesini ufacık bir yara alınmasını bile istemeyiz. Bununla ilgili yoğun bir çalışmamız var. Bayram öncesi elimizdeki personeli sahada görmek için bayramda izin vermiyoruz. Büro ve nokta personeli de bayram boyunca dışarıda yani sahada olacak. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'de kendi tedbirlerini aldı. Bayrama hazır."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim