• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Millet Bahçeleri Cumartesi günü açılacak

Millet Bahçeleri Cumartesi günü açılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı’na kentsel dönüşüm konusunda açıklamalar yaptı.

Geçmişte yüksek binaların ihtiyaç olduğunu ama bugün bakıldığında şehirlerin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları istemediklerini belirten Bakan Kurum, “Kentsel dönüşüm yasanın çıktığı 2012’den beri yaklaşık 550 bin konutun dönüşümü sağlandı.

Bugün için 5-5.5 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor. 2025’te 7,5 milyon yapı öngörülüyor. Bizim bunları bir an önce dönüştürmemiz şart” dedi. Vatandaşın da 20-30 katlı dönüşüm projeleri istemediğinin altını çizen Bakan Kurum, “O, gecekondu yaşamı içerisinde belki kendi içerisinde mutlu bir yaşam da sürüyor, sosyal ihtiyaçlarını tam anlamıyla gideremese de en azından mutlu. O yüzden de bizim kentsel dönüşümde stratejimiz şu, kesinlikle imar artışı olmayacak, eğer olacaksa da yüzde 20-25’i geçmeyecek” dedi.

5 MİLLET BAHÇESİ CUMARTESİ AÇILIYOR

18 ilde 33 millet bahçesi yapıldığını belirten Bakan Kurum, “Cumartesi günü 5 millet bahçesi açılışını yapacağız. Başakşehir ve Kayaşehir millet bahçesi açılışını gerçekleştireceğiz. Başakşehir’de Hoşdere millet bahçesi 160 dönüm bir alan.

Büyükşehir Belediye’miz tarafından yapılan Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı 460 bin metrekare. 6 etaptan oluşuyor. Bunun 4 etabının açılışını gerçekleştireceğiz. Ataköy’de Baruthane dediğimiz yaklaşık 60 bin metrekare alanı millet bahçesine dönüştürdük ve buranın da açılışını cumartesi Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. Sadece bu parklarla İstanbul’a 1.5 milyon metrekare yeşil alan kazandırmış olacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim