• BIST 10262.78
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Milyarlarca dakika ücretsiz konuşturdu

Milyarlarca dakika ücretsiz konuşturdu
Ev telefonu kullanımını uygun paketler ve ücretsiz konuşma uygulamalarıyla yaygınlaştırmayı hedefleyen Türk Telekom, ev avantaj tarifesini kullanan abone sayısının 7 milyona ulaştığını açıkladı.

Milyarlarca dakika ücretsiz konuşturdu 

Ev telefonu kullanımını uygun paketler ve ücretsiz konuşma uygulamalarıyla yaygınlaştırmayı hedefleyen Türk Telekom, ev avantaj tarifesini kullanan abone sayısının 7 milyona ulaştığını açıkladı.

Türk Telekom’dan edinilen bilgiye göre, bu yılın ilk 7 ayında Türk Telekom aboneleri 6.2 milyar dakika bedava konuşma gerçekleştirdi. Türk Telekom yetkilileri ücretsiz gerçekleştirilen konuşmaların 103 milyon saate ve 4.3 milyondan fazla güne denk geldiğini, yıl bazında da 11 bin 796 yıla eşit bir sürenin ortaya çıktığına dikkat çektiler.

Ev telefonunu kullanımını uygun paketler ve ücretsiz konuşma uygulamalarıyla yaygınlaştırmayı hedefleyen Türk Telekom, ev avantaj tarifesini kullanan abone sayısının 7 milyona ulaştığını açıkladı. Böylece Türk Telekom abonelerinin yaklaşık yüzde 40’ı ev avantaj tarifesi kapsamına geçmiş oldu.

Türk Telekom’un son yıllarda ev telefonunun faydalarını artırmak ve müşterilerine sağladığı değeri yükseltmek için önemli adımlar attığına dikkat çekilirken, getirilen yeni uygulamalar sayesinde ev telefonu kullanıcılarının geçen sürede çok önemli avantajlardan faydalandığı belirtildi. Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, ev telefonu kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında yürütülen iki önemli kampanya bulunuyor. Akşam 7’den sabah 7’ye kadar ücretsiz konuşma avantajı sağlayan kampanya kapsamında şimdiye kadar milyarlarca dakika ücretsiz konuşma gerçekleştirilirken 7'den 7'ye bedava Kampanyası’ndan aylık ortalama 9,5 milyon müşteri faydalanıyor. Bu kampanya ile kayıt şartına bağlı olmaksızın ev telefonu aboneleri ilgili saatler arasında hem şehir içi hem de şehirler arası ücretsiz konuşma şansına sahipler.

EN ÇOK BAYBURT VE İSTANBUL ANADOLU YAKASI BEDAVA KONUŞTU

Yine edinilen bilgiye göre, akşam 7'den ve sabah 7'ye kampanyasından ilk yedi ayda en fazla yararlanan il Bayburt oldu. Veriler iller bazında ilginç sonuçlar da ortaya çıkardı. İstanbul’da Anadolu yakası aboneleri ücretsiz konuşmada ikinci sırada, Ankara aboneleri üçüncü sırada yer aldı. İstanbul Avrupa yakası aboneleri ise dördüncü sıradaki Zonguldak’ın ardından beşinci sırada bulunuyor. Ücretsiz konuşma sürelerine sıralamasında İstanbul Avrupa yakasını sırasıyla Karabük, İzmir, Erzurum, Elazığ ve Eskişehir izledi.

İLK YEDİ AYDA 6.2 MİLYAR DAKİKA ÜCRETSİZ KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Telekom’un yürüttüğü ikinci kampanya ise Ev Avantaj tarifesini kullanan abonelere her yöne tarifesi. Bu tarife kapsamında ev avantaj aboneleri 100-200-300 dakika gibi çeşitli tarife seçenekleri alabilirken, bu süreleri hem şehir içi, hem şehirler arası hem de cep telefonlarını ararken kullanabiliyorlar. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu şekilde yurtiçinde bir ili aramak ile yurtdışında bir ülke ile konuşmak aynı tarifelerle mümkün hale geliyor. Türk Telekom’dan edinilen bilgiye göre bu yılın ilk 7 ayında Türk Telekom aboneleri 6.2 milyar dakika bedava konuşma gerçekleştirdi. Türk Telekom yetkilileri ücretsiz gerçekleştirilen konuşmaların 103 milyon saate ve 4.3 milyondan fazla güne denk geldiğini, yıl bazında da 11 bin 796 yıla eşit bir sürenin ortaya çıktığına dikkat çektiler.

OECD RAPORUNA GÖRE TÜRKİYE EV TELEFONUNDA ÜÇÜNCÜ, KURUMSAL TARİFELERDE İSE İKİNCİ EN UCUZ ÜLKE

OECD Outlook 2011 Raporuna göre ev telefonu konuşma ücretlerinde Türkiye, Avrupa’nın en ucuzları arasında yer alıyor. Haziran ayında yayınlanan OECD’nin Outlook 2011 raporunda, bireysel konuşma sepetlerine göre ülke fiyatları değerlendiriliyor. Buna göre, 60 konuşmalık paket (60 calls basket) fiyatları baz alındığında, Türkiye OECD üye ülkeleri arasında en ucuz 3. ülke konumunda bulunuyor. Aynı araştırma dahilindeki 20 ve 140 konuşmalık paketler kıyaslandığında ise Türkiye, OECD üye ülkeleri arasında en ucuz 5. ülke konumunda yer alıyor. Aynı rapor dahilinde yer alan kurumsal tarifeler arasındaki araştırmaya bakıldığında ise Türkiye, 100 arama ve 260 aramalık paketler baz alındığında OECD üye ülkeleri arasında en ucuz 2. ülke olarak öne çıkıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim