• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mona Lisa: Beyond The Glass sanal sergisi Türkiye'de ilk defa EMITT'te

Mona Lisa: Beyond The Glass sanal sergisi Türkiye'de ilk defa EMITT'te
Açılışını T.C Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı 24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla devam ediyor.

Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan 24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 30 Ocak Perşembe günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Tüm dünyadan katılımcılar, davetli tur operatörleri ve sektörün uzmanları turizm sektörünün küresel ve yerel gündem konularını tartıştığı Fuar’da; 35 ülke, dünyanın önemli turist çekim noktaları ve Türkiye’den 40’a yakın destinasyon tanıtılıyor. 20 ülkeden 200’ün üzerinde hosted buyer’ın (davetli tur operatörü) katıldığı Fuar’a bu yıl 60 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

EMITT’in 2. gününde Louvre Müzesi’nin oluşturduğu Mona Lisa: Beyond The Glass sergisi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Paris’ten sonra ilk kez İstanbul’da sergilenen, EMITT’in en ilgi çekici etkinlikleri arasında yer alan Mona Lisa: Beyond The Glass VR sergisi, eser ve eserin özellikleri hakkında ziyaretçilerin her türlü merakını gideriyor. Orijinal tablonun arkasında yer alan kesiğin nasıl oluştuğundan eserin yüzeyindeki çatlaklara kadar, sesli bir anlatımla deneyimleyenleri detaylı bir şekilde bilgilendiriyor. Sanal sergi; Fransa’ya gitmeden Mona Lisa’yı hiç olmadığı kadar yakın ve detaylı bir şekilde gözlemleme fırsatı sunuyor.

1580475759_hyve_gorsel_emitt_mona_lisa_sergisi_31.01.2020.jpg

24. EMITT Fuarı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında kapılarını açarken; Fuar yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Fuar’ın ikinci gününde de iş insanları bir araya gelerek, yeni iş birlikleri için EMITT’in sunduğu fırsatları değerlendirme fırsatı buldu. Geleneksel yaklaşımların yanı sıra, Fuar’ın Deneyim Alanı’nda turizm ve teknolojiyi buluşturan uygulamalar, ziyaretçiler ve turizm profesyonelleri tarafından Fuar’ın ilk gününden bu yana merakla deneyimleniyor.

VR teknolojisini ziyaretçiler fuar boyunca deneyimleyebilecek

Katılımcılar, her güne özel VR içerikleriyle, “sanal gerçeklik” teknolojisinin kullanımını deneyimlemeye devam edecek. Dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe’yi, Tokyo’nun kalabalık caddelerini , Roma’yı ve tarihini anlatan Kolezyum’u EMITT Fuarı’nda sanal gerçeklik gözlüğü ile gezme fırsatına sahip olacak. Katılımcılar, Everest VR ile zirvede neler olduğunu gerçekçi ve etkileyici görseller eşliğinde keşfetme fırsatına sahip olacak.

35 ülke tanıtılıyor

Diğer yandan 35 ülke tanıtım stantlarıyla Fuar’da yer alıyor. Dünyanın en çok turist çeken 10 ülkesi arasında yer alan Çin, Meksika ve Almanya’nın da katıldığı 24’üncü EMITT Fuarı; Lübnan, Sırbistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Malta, Bulgaristan, Dubai, Japonya, Litvanya, Güney Kore, Endonezya, Şili, Hindistan, Hırvatistan, Özbekistan, Azerbaycan, Karadağ, Gine, Nepal, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova, Cezayir, Brezilya gibi farklı kıtalardan ülkelere ev sahipliği yapıyor. Ülkeler, kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini, yemeklerini ve folklörlerini tanıtarak İstanbullulara renkli bir fuar yaşatıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim