• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Monako Prensi'nden 'Plastiğe Hayır' kampanyasına destek

Monako Prensi'nden 'Plastiğe Hayır' kampanyasına destek
Trakya Üniversitesinin İspanyol öğretim görevlisi Rodriguez'in Edirne'de plastiğe karşı mücadele için başlattığı kampanyaya Monako Prensi 2. Albert destek oldu.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez'in Edirne'de plastiğe karşı mücadele için başlattığı "Plastiğe Hayır" kampanyasına Monako Prensi 2. Albert de destek verdi.

Konuk öğretim görevlisi sosyal medya üzerinden kurduğu "Plastiğe hayır" grubu sayesinde kentteki temizlik kampanyalarına ön ayak oldu, nehir kenarları, tarihi alanların çevresi ve kent ormanında çevre temizliği etkinliklerini organize etti.

Rodriguez, Monako Prensi 2. Albert'in davetlisi olarak dünyada plastik kullanımının azaltılması amacıyla düzenlenen kongreye katıldı.

Monako Prensi Albert, Rodriguez'den "Plastiğe hayır" grubunun çalışmaları hakkında bilgi aldı ve plastik kullanımının önlenmesi için maddi destek verdi.

"Plastik yerine file torba kullanalım"

Begona Rodriguez, yaptığı açıklamada, dünyanın önemli kentlerinden biri olan Edirne'de yaklaşık dört yıldır yaşadığını söyledi.

Plastik atık konusunun sadece Edirne'nin değil dünyanın sorunu olduğunu belirten Rodriguez, "Plastik temizliğini her yerde yapmamız gerekiyor. Grafik öğrencileri ile bu konuda duyarlılık oluşturmak ve insanları bilinçlendirmek amacıyla infografikler, posterler hazırladı. Bunları sokaklara asıyoruz. Nehir kenarlarını temizlemekle işe başladık ama bunun her yerde yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yaygın olarak kullanılan plastik poşetlerin doğaya yüzyıllar boyunca zarar verdiğini dile getiren Rodriguez, "Plastik yerine file torba kullanalım. Doğal malzemeden üretilen fileler doğaya zarar vermez. Öğrencilerimle bir araya gelerek el işi file, torba yapıyoruz. Bunlar hem insan sağlığına hem de doğaya yararlı" diye konuştu.

Rodriguez, plastik kullanımının azaltılması konusunda devletin de desteğiyle Türkiye'de büyük bir bilinç oluştuğunu dile getirdi.

"El işi çantalar yapıp vatandaşlara dağıtacağız"

Daha az plastik kullanılması amacıyla internet üzerinden yayınlar ve araştırmalar yaptıklarını dile getiren Rodriguez,"Dünyada çevre kirliği çok fazla arttı. Monako kirliliği durdurmak adına duyarlı olan önemli yerlerden. Monako da bizim gibi grupları bünyesinde topluyor ve daha temiz bir doğa için bilgilendirme yapıyor. Orada düzenlenen kongreye bende davet edildim." dedi.

İtalya, Almanya,Yunanistan, Tunus gibi ülkelerden Monako'da düzenlenen kongreye katılım olduğunu anlatan Rodriguez, "Monako Prensi 2. Albert ile görüştük Edirne'de yaptığımız çalışmaları anlattık. Monako'dan grubumuz için maddi anlamda ufak bir destek aldık. Aldığımız 4 bin avroluk destekle, el işi çantalar yapıp vatandaşlara dağıtacağız. Grafik öğrencilerinin yaptığı posterlerle de vatandaşları bilgilendirmiş olacağız. Ayrıca bu posterleri okullara dağıtacağız." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim