• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mondi Tire Kutsan ADR taşımalara yönelik kutu üretecek

Mondi Tire Kutsan ADR taşımalara yönelik kutu üretecek
Oluklu mukavva ambalaj üreticisi Mondi Tire Kutsan, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılacak ambalaj ürettiğini bildirdi.

Artık UN sertifikalı ambalaj ve kutuların kullanılması artık hem üreticiler hem de taşıyanlar için bir zorunluluk olurken, kurallara uymadığı tespit edilen firmalara idari para cezaları da şimdiden kesilmeye başlandı. Bu değişikliğe istinaden Mondi Tire Kutsan, UN sertifikalı kutuları taşımacılık sektörünün hizmetine sunduğunu duyurdu.

"Oluklu mukavva kutulara uygun UN ambalaj tip onayı alındı"

Mondi Tire Kutsan’ın CEO’su Hakan Tiftik, İzmit Fabrikası bünyesinde kurulan UN laboratuvarında dünya standartlarına uygun olarak test faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi. Tiftik’in, “Şimdilik 4G (Fiber levha-oluklu mukavva kutular) için gerekli testleri yapacak şekilde kurulmuş olup Italya ve Lüksemburg Ulaştırma Bakanlıklarından onaylı CSI tarafından tanınmış olan laboratuvarı ile Mondi müşteri memnuniyeti bir adım daha öteye taşıyor. Güvenli, kontrollü ve ekonomik taşımacılık için Mondi Tire Kutsan’ın İzmit Fabrikası hem istenen oluklu mukavva kutulara uygun UN ambalaj tip onayını alarak talep edilen ürünlerin testlerini yapıyor hem de istenilmesi durumunda UN kodlu kutuların üretimini de başarıyla gerçekleştiriyor” dediği kaydedildi.

UN sertifikası hangi durumlarda gerekli?

UN tip onaylı ambalaj kullanımı; paketli taşınan ve taşıma moduna bakılmaksızın ADR standartlarına uygunluğu zorunlu olan şu tehlikeli maddeleri kapsamaktadır; patlayıcı maddeler, yanıcı, zehirli, aşındırıcı, sıvı ve katı kimyasallar, organik peroksitler ve yakıcı maddeler, çevreye zararlı maddeler, boya, mürekkep, tiner, asbest, havai fişek, airbag, pinpon topu, emniyet kemeri vb.

Birleşmiş Milletler standartları Türkiye'de de geçerli olacak

Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) paralelinde hazırlanan “Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik” Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe alındı.

Türkiye’de de tehlikeli maddelerin taşınması esnasında Birleşmiş Milletlerce (UN) belirlenmiş can ve mal güvenliğine, çevreye, insan ve hayvan haklarına değer veren standartlar hüküm sürecek.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim