• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

MS Regina Seaways yolcu gemisinde yangın çıktı

MS Regina Seaways yolcu gemisinde yangın çıktı
Baltık Denizi'nde bulunan MS Regina Seaways yolcu gemisinde yangın çıktı. Gemide 355 kişi bulunuyor. 355 kişiden 298'inin yolcu ve 37'sinin mürettabat olduğu söylendi

Rusya'nın Kaliningrad şehri açıklarındaki bir gemide 335 yolcu olduğu belirtiliyor. Litvanya ordusundan gelen bilgilere göre 335 kişiyi taşıyan yolcu gemisinde belirlenemeyen sebeplerden dolayı yangın çıktı. Yangın nedeninin makine dairesindeki patlama olduğu ifade edildi. Patlamanın nedeni şu an için bilinmiyor. Yolcu gemisi için 1045 GMT'de acil durum çağrısı yapıldı.

Litvanya askeri kuvvetleri; yolcu gemisindekileri kurtarmak için havadan destek amacıyla bir adet helikopter gönderdi. Askeri yetkililer her türlü ihtimale karşı daha fazla helikopterin bölgeye sevk edileceğini ve havadan desteğin gemi mürettabatının tümü kurtarılıncaya kadar devam edeceğini belirtti. Yolcu gemisi; Almanya'nın Kiel kentinden Litvanya'nın liman şehri olan Klaipeda'ya doğru yol alıyordu. Yerel haberlerden gelen diğer bilgilere göre gemideki 355 kişiden 298'inin yolcu ve 37'sinin mürettabattan olduğu söylendi.

Geminin Litvanya'ya ulaşmasına 135 km vardı. Kaliningrad Rusya'ya bağlı bir şehir ve Litvanya ile arasındaki mesafe sadece 135 km. Gelen bilgilere göre gemi; Danimarka'nın Kopenhag şehrinde bulunan DFDS Seaways firması tarafından inşa edilmiş. Geminin isminin MS Regina Seaways olduğu söylendi.

DFDS'ye yakınlığıyla bilinenlerden aldığımız bilgilere göre gemide daha önce bir hasar oluşmuş. Bu hasardan dolayı Litvanya bayraklı yolcu gemisinin güçsüz olduğu ve şans eseri kimsenin yaralanmadığını ifade ettiler. Olayla ilgili firma yakını şu açıklamada bulundu: "Gemi aniden sarsıldı ve duman çıktı. Biz yangının çıktığını bile anlamadık" şeklinde konuştu. Konuyla ilgili bilgi veren görgü tanıklarından diğeri ise yolcuların ve mürettabatın herhangi bir şekilde yaralı olup olmadığı hakkında bilgi veremeyeceğini, yolcu gemisinin bir an önce limana çekilmesi gerektiğini belirtti.

DFDS yani gemiyi inşa eden firma da açıklamalarda bulundu. Firma; yolcu gemisinin Almanya'nın Kiel şehrinde problem yaşadığını eğer yangın çıkmasaydı Litvanya'da yer alan liman şehri Klaipeda'da bakıma çekileceğini söyledi. Litvanya Savunma Bakanlığı'ndan gelen bilgilere göre yangın şu an için söndürülmüş durumda. 4 Litvanya askeri gemisinin yolcu gemisine 1500 GMT yanaşacağı ifade edildi. Her ihtimale karşı 2 adet helikopterin gemiye destek olmak amacıyla yola çıkacağı belirtildi.

Yangının Kesin Çıkış Sebebi Belli Oldu

Danimarkalı firma DFDS; yangının kesin çıkış sebebi ile ilgili açıklamada bulundu. Firma yaptıkları açıklamada yolcu gemisinde kesinlikle yangın çıkmadığını sadece motor odasında bulunan yangın söndürme sisteminin arıza çıkardığını, bu arızadan dolayı da etrafın dumanla kaplandığını ifade ettiler.

Yolcuların Kimlikleri Saklı Tutuluyor

DFDS sözcüsü Gert Jakobsen: "Size şu an için yolcuların kimlikleri hakkında bilgi veremiyorum. Çünkü Almanya, Baltık Ülkeleri ve Rusya'dan gemimize binmiş olan yolcular bulunmakta. Olayla ilgili araştırmalar bittikten sonra bilgi verebiliriz" şeklinde konuştu.

MS Regina Seaways Hakkında

Gemi; DFDS tarafından 2010 yılında inşa ettirildi. 500 yolcu taşıma kapasitesiyle dikkat çeken geminin en fazla yolcu aldığı Ülkeler ise şunlar: Almanya, Rusya.

Gemiyle İlgili Son Durum

Gemi; dünkü kazadan dolayı 6 saatliğine Baltık Denizi'nde beklemek durumunda kaldı. Yolcular olası bir tahliye için toplanma merkezinde bekletildi. Gemide bulunanlar için herhangi bir tahliye emri verilmedi. Şu ana kadar kimse yaralanmadı. Gemi'de otomobil ve kamyonlar da bulunmakta. Yolcu gemisinde eğer arıza çıkmasaydı 20 saat sonra Litvanya'nın liman şehri Klaipeda'ya varmış olacaktı.

Şu an için gemi; Klaipeda'ya 85 kilometre uzaklıkta. Rusya devlet ajansı Tass; Kaliningrad'da yer alan Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi Başkanı Andrei Permyakov'un ekibi ve Litvanya ile Polonya'daki kurtarma ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını söyledi. Olası her türlü acil durumda yardım etmeye hazır olan ekip şu an için beklemede.   

Baltık Haber Ajansı ise an itibariyle hava durumunun iyi olmadığını, ilerleyen saatlerde kuvvetli rüzgar, sağanak yağmur ve gök gürültüsü gibi doğa olaylarının Baltık Denizi'nde yaşanabileceğini ifade ettiler.

Atılay AŞKALE-DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim