• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

MSC Cruises ilk nötr karbon kullanan global firma oldu

MSC Cruises ilk nötr karbon kullanan global firma oldu
MSC Cruises filosundan kaynaklanan tüm CO2 emisyonları, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kusursuz kalite mavi karbon kredileri ile dengelenecek.

MSC Cruises bugüne kadar denize indirilen en çevre dostu seyahat gemisinin MSC Grandiosa’nın hizmete sunuluşu için Almanya’nın Hamburg kentindeki kutlamalar sırasında ayrıca dünya üzerindeki ilk tam karbon nötr majör seyahat hattı olma yönünde hazırladığı taahhütlerini duyurdu.

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “İlk seyahat gemimizi inşa ettiğimiz 2003 yılında bu yana her an yenilikler ve inavasyonlar üzerine odaklanışımız,  yüksek çevresel performans sergilememizi ve ek olarak denizlerdeki en modern filolardan bir tanesine de sahip olmamızı sağlamaktadır. Uzun süreli hazırlamış olduğumuz planlamamız sayesinde filo çapında 2008’e oranla 2024 yılına kadar karbon yoğunluğunda yüzde 29 ve 2030 yılına kadar ise yüzde 40 oranında azalma hedeflemekteyiz. Ek olarak geçen hafta filomuza katılacak 5 LNG destekli seyahat gemilerimizin ilki olan MSC Europa’da LNG destekli yakıt hücreleri PACBOAT projesinin uygulanacağını duyurmuştuk. Bu yüksek güçlü denizcilik faaliyetleri için azami miktarda verimi ortaya çıkarmayı ve aynı zamanda da bizi ve faaliyet gösterdiğimiz endüstriyi sıfır emisyon kullanımına taşıyacak olan gelecek nesil teknolojilerin gelişimine yönelik hedeflediğimiz taahhüdümüzün somut bir örneğidir” dedi.

MSC Cruises, sera gazı emisyonlarına yönelik hareket eden uluslararası oluşumları yönlendirerek, yüksek standartlar uyarınca geliştirilen karbon dengeleme projesinin harmanlanması ile filo denizcilik faaliyetlerinde doğrudan karbon ve karbondioksit  (CO2) emisyonlarını denkleştirebilecektir. Bu denge maliyetleri tamamen şirket tarafından karşılanacak.

MSC Cruises, özellikle halihazırda mevcut olandan daha fazla CO2 hapsederek, okyanus ve kıyı habitatlarını muhafaza eden projeler için bir karbon denge portföyü geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çoğunlukla kıyı habitatlarına odaklanmış olan Mavi Karbon projeleri halihazırda ender olduğundan MSC Cruises, deniz biyoçeşitliliğini korumaya yönelik önemli yeni bir araç olan ve ayrıca yüksek basınçlı deniz kaynakları ile geçimini sağlayan toplulukları destekleyen bu önemli projenin geliştirilmesini hedefliyor.

MSC Grandiosa, MSC Cruises’a geçen hafta teslim edildi. Aynı gün ayrıca MSC Cruises’ın 2022 ve 2027 yılları arasında hizmete girecek olan beş adet sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) destekli gemilerinin ilki olan MSC Europa’nın inşasına da başladı.

MSC Grandiosa ve MSC Europa, MSC Cruises filosunun çevre üzerindeki etkisini asgari düzeye indirme ve bu düzeyi sürekli olarak minimum seviyede tutma hedefindeki önemli ve büyük bir adımı temsil ediyor.

msc-012.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim