• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

MSC grubu bisiklet gönüllüleri çevre için pedal çevirdi

MSC grubu bisiklet gönüllüleri çevre için pedal çevirdi
MSC Grubu Bisiklet Gönüllüleri, 10 binin üzerinde sporsever ile birlikte, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen 3. Uluslararası Bisiklet Festivali’nde Şişli’den Kadıköy’e 20 kilometre pedal çevirdi.

Bisikletliler Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Bisiklet Festivali’nin son gününde MSC Grubu Bisiklet Gönüllüleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığı için Şişli’den Kadıköy’e pedal çevirdi. 10 binin üzerinde bisikletli ile birlikte Şişli Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nden start alan  ve Boğaziçi Köprüsü’ne bağlanarak renkli görüntüler oluşturan grup, Kadıköy’e kadar pedal çevirerek turu tamamladı. Etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’dan da çok sayıda bisikletli katıldı.

MSC Grubu yaptığı yatırımlar ve konumlandığı her ülkede çevreye duyarlı yaklaşımlarıyla fark yaratmaya devam ediyor. MSC Grubu globalde CINS-Chemical Incident Notification System’in kurucularından biri. CINS denizde insanların hayatını tehlikeye atacak bir riskin uyarısında bulunma tabanı üzerinde çalışmalar yürütüyor. MSC Grubu, ESI (Environmental Ship Index) girişimi içerisinde aktif rol alıp gemilerde temiz motor ve yakıtları kullanarak Azot Oksit, Sülfür Oksit, Karbondioksit ve partikül madde salınımı azaltmayı amaçlamaktadır.

Tekirdağ, Barbaros’ta faaliyete geçen Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı Asyaport, çevreci yaklaşımıyla Avrupa’nın en itibarlı Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası  PERS’i “The Port Environmental Review System (Liman Çevresel İnceleme Sistemi)” Türkiye’de alan ilk liman oldu.

Asyaport’ta karbon salınımını düşürmek ve operasyonları sırasında çevreye zarar vermemek adına tüm vinçlerini elektrik enerjisi ile çalıştırmaktadır. Güneş panellerinden elektrik enerjisinin de elde edildiği limanda 2015 yılında 186.053 kWh elektrik enerjisi sağlandı. Liman içi taşıyıcılarında dizel yakıt yerine Türkiye ve Avrupa’da ilk kez kullanılan LNG (Likit Doğal Gaz) tercih edilerek; yıllık 1.230 ton karbon salınımının önüne geçildi. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ASYAPORT, dizayn edilme sürecinde her zaman kalite, iş güvenliği, sosyal sorumluluk ve çevre duyarlılığı konusunda öncü olmuş; ECOPORT PERS, ISO 9001 Kalite, ISO 14001 Çevre ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda TSE Yeşil Liman, ISO 14064 Sera Gazı Emisyonu Hesaplama ve Doğrulanması, ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi Sertifika çalışmaları devam etmekte ve bu konuda belirlediği hedefler doğrultusunda ilerlemektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim