• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

MSC, Maersk'in 4 konteyner gemisini kiraladı

MSC, Maersk'in 4 konteyner gemisini kiraladı
MSC, Maersk'in kriz döneminde hizmetdışı bıraktığı 4 konteyner gemisini kiraladı. Gemiler Cheetah servisinde hizmet vermeye başladı.

MSC, Maersk'in 4 konteyner gemisini kiraladı

MSC, Maersk'in kriz döneminde hizmetdışı bıraktığı 4 konteyner gemisini kiraladı. Gemiler Cheetah servisinde hizmet vermeye başladı.

Gian Luigi Apontc başkanlığındaki Mediterranean Shipping Co. MSC, Danimarkalı Maersk'in küresel ekonomik kriz sırasında hizmetdışı bıraktığı dön konteyner gemisini uzun süreli kontratla kiraladı. 4.170 teu kapasiteli Maersk Beaumont, Maersk Boston, Maersk Benionville ve Maersk Brooklyn isimli gemiler MSC'nin Güney Afrika-Asya limanları bağlantılı Cheetah servisinde hizmete girdiler. Yüksek seyir süratine sahip olan bu gemiler diğer iki konteyner gemisiyle birlikte İskoçya'nın güvenli bir koyu olan Loch Striven'de demirlemişlerdi.

İki gemiden 25 yaşında olan Sealand Performance, İskoçya'dan mayıs ayında yeniden sefere alınarak Asya'ya boş konteyner taşımalan için kullanılmış ve ardından hurdaya çıkarılmıştı. Diğer beş gemi 2006-2007 inşa olduklanndan ekonomik ömürleri yüksek bulunmakta. Maersk Brooklyn bir ara geçirdiği yangın nedeniyle ağır hasara uğrayan Charlotte Maersk konteynerin transfer edilmesinde kullanılmıştı.

MSC'den yapılan açıklamaya göre, dört Maersk gemisine günde 24.000 dolar kira ödenmekle. Maersk'in B sınıfı dedikleri bu gemiler gerek dizaynları ve gerekse 30 knot'un da üstünde sahip oldukları yüksek süratli oluşları nedeniyle çok yüksek yakıl tüketimi yaratırken işletme maliyetleri de yüksek. Bu gemilerin düşük seyir sürati yapmalarının dahi benzerlerine nazaran daha yüksek işletme maliyetine neden olduğu belirtiliyor. Maersk'in zamanla bu gemilerin boyunu kısaltarak yeniden dizatyna gideceği, böylelikle işletme maliyetlerinin düşürülmesi sağlanacağı haberde yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim