• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

MSC Splendida, Marmaris Limanı'na geldi

MSC Splendida, Marmaris Limanı'na geldi
Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden Splendida, günübirlik olarak Muğla'nın Marmaris ilçesi limanına demir attı.

MSC Splendida, Marmaris Limanı'na geldi

Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden Splendida, günübirlik olarak Muğla'nın Marmaris ilçesi limanına demir attı.

Bu yıl gemi turizmi sezonunu Avrupa'nın en büyük dünyanın beşinci büyük lüks yolcu gemisi MSC Splendida ile açan Marmaris, dev konuğunu ikinci kez ağırladı. Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye'de 2005 yılından bu yana hizmet veren Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises'un 10. gemisi MSC Splendida, 3 bin 120 turist ve bin 332 personeliyle sabah saat 07.00'de Marmaris Limanı'na geldi. Çoğu İtalyanlardan oluşan Fransız, İspanyol ve Alman zengin turistler Marmaris'te güneşli havanın tadını çıkardı. Dalyan beldesinde bulunan çamur banyolarına götürüldü.

MSC Splendida, 12 Temmuz 2009'da Barselona'da gerçekleştirilecek törenle denize indirilmişti. 2010 yılında Marmaris'e 4 sefer düzenleyen lüks yolcu gemisi, bu yıl 8 sefer düzenleyecek. Gemi, 60 metrelik yüksekliğe, 133 bin 500 ton ağırlığa, 333 metre uzunluğa sahip. Kabin sayısını da artıran MSC Splendida'da büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen bin 637 kabinin yüzde 80'inde balkon bulunuyor. Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan suit odaların sayısı ise 109. Her 3 yolcuya bir personelin hizmet verdiği MSC Splendida'da personel sayısı bin 332. MSC Splendida'da 55 bin metrekare yaşam alanı bulunuyor. Bu rakam Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan dünyanın en büyük şatosu unvanını koruyan Versay Sarayı'nın bulunduğu alandan daha büyük. Toplam gemide bulunan alan 450 bin metrekare. Bu rakam, 60 futbol sahasına eşit bulunuyor. Bin 603 kişilik tiyatro salonu, fitness ve dinlenme alanları, koşu parkuru, squash, sauna, Türk hamamı, solaryum, bin 700 metrekarelik alanda Aurea SPA, biri kapalı olmak üzere 5 yüzme havuzu, 12 jakuzi havuzu, restoranlar, barlar, internet kafe, şarap tadım barı, disko, alışveriş mekanları, kapalı ve açık çocuk alanları, 4D sinema salonu, casino, F1 similatörü ve gerçek İtalyan Meydanı bulunuyor.

Biri panoramik olmak üzere 4 adet dünya lezzetlerinin sunulduğu a la carte restoran, 2 adet açık büfe restoran, 18 farklı bar ve lounge alanı bulunuyor. Ayrıca, 24 saat açık Santa Fe restoranı, jazz barı, kumarhanesi ve Club 33 diskosu karadaki sayılı eğlence mekanlarından daha büyük alana sahip. MSC Splendida gemisinin Sports Bar'ında iki adet bowling alanı da bulunuyor. Merdivenleri dünyanın en pahalı taşı olan Swarovski ile süslü MSC Splendida gemisinin toplam 16 bin metrekarelik alanı mermer ve 76 bin metrekarelik alanı ise birbirinden farklı tasarım ve renklere sahip halıfleks ile kaplı.

SOLUĞU MARMARİS ÇARŞISINDA ALDILAR

Marmaris'e inen çoğu İtalyan olmak üzere Fransız, İspanyol ve Alman turistler Yat Limanı'nda yapılan kazı çalışması nedeniyle Kapalı Çarşı'ya akın etti. Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi tarafından önceden gemi geleceğini öğrenen esnaf hazırlıklarını tamamladı. Çarşı içinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapan turistler, dönerci dükkanlarını doldurdu. Kordon, Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde dolaşan turistler hatıra fotoğrafı çektirdiler. Hava sıcaklığının 18 derece olduğu ilçede güneşli havayı gören turistler kafeterya ile restoranlarda oturarak sıcağın tadını çıkardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim