• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

MSC'den kapalı alanlarla ilgili tavsiyeler

MSC'den kapalı alanlarla ilgili tavsiyeler
MSC Komitesi gemilerdeki kapalı mahallere giriş ile ilgili revize edilmiş tavsiyeleri 27. IMO Genel Kurulu’na sunmak üzere kabul etti.

MSC Komitesi gemilerdeki kapalı mahallere giriş ile ilgili revize edilmiş tavsiyeleri 27. IMO Genel Kurulu’na sunmak üzere kabul etti.

MSC 89 toplantısında MSC Komitesi, aşağıdaki kararları aldı:

Inertleme sistemlerinde nitrojen kullanılan tankerlerin tanklarına giriş kılavuzunu “Guidelines on tank entry for tankers using nitrogen as an inerting medium”, MSC.1/Circ.1401 olarak yayınlama kararı almıştır.

“Revised Recommendations for entering enclosed spaces aboard ships” için uygulama: Bu yıl yapılacak Genel Kurul kararı sonrasında revize edilmiş tavsiyeler tüm gemilerde gönüllü olarak uygulanacaktır.

“Revised Recommendations for entering enclosed spaces aboard ships”’in yayınlanması ile birlikte eski karar olan A.864(20) geçerliliğini yitirecektir. Revize edilmiş tavsiyeleri içeren yeni kararda ilave gereksinimler tanımlanmıştır. Revize edilmiş tavsiyelerin hangi ilave gereklilikleri getirdiği aşağıda açıklanmıştır:

Revize edilmiş tavsiyeler, oksijenin eksik olduğu ve/veya parlayıcı/zehirli atmosferin bulunduğu mahallerin yanısıra oksijen fazlası olan mahaller için de kullanılacaktır. “Tanımlar” başlığı altında bulunan “kapalı mahal” kavramı içine “kazanlar”, “bitişik bağlantılı mahaller” vb. de ilave edilmiştir. “Bitişik bağlantılı mahaller” ve “refakat eden (attendant)” kavramları açıklanmıştır. Kapalı mahallere giriş konusunun emniyetli yönetim sistemi ile ilişkisini tarifleyen “Safety Management for Entry Into Enclosed Spaces” isimli yeni bir başlık oluşturulmuştur. Yeni başlık altında; şirketin emniyet stratejisinin oluşturulması, mürettebat eğitimleri, kapalı mahallere giriş prosedürleri, ISM denetimlerinde bu prosedürlerin ve uygulamaların doğrulaması, uzman ve sorumlu kişilerin eğitimleri ile ilgili gereklilikler tanımlanmıştır. Gemideki tüm kapalı mahallerin belirlenmesi ve risk analizi gerekliliği getirilmiştir.

Kapalı mahallere giriş kapı ve kaportalarının emniyet altına alınması konusu tanımlanmıştır. Kapalı mahallere giriş yapanlar, giriş yapanlara refakat edenler ve kurtarma takımı üyeleri için göreve yönelik personel eğitimleri içeriği tanımlanmıştır. Kurtarma ve ilkyardım prosedürleri gereği periyodik talimler yapılması gerekliliği tanımlanmıştır. Zehirli gaz limit değeri “OEL” değerinden, “Max. %50 OEL” değerine düşürülmüştür. Inert gaz olarak Nitrojen kullanan gemiler için “Use of Nitrogen as an inert gas” isimli yeni bir başlık oluşturulmuştur. Ġlaçlama referansı (MSC.1/Circ.1358) “Recommendations on Safe Use of Pesticides in Ships” olarak son güncel kılavuza yapılmıştır. Yukarıda bahsi geçen değişiklikler revize edilmiş tavsiyelerin ekinde yer alan örnek kapalı mahalle giriş formuna yansıtılmıştır. Eski örnekte geçen “takım lideri” “sorumlu zabit” ifadeleri kaldırılmıştır.

“Guidelines on tank entry for tankers using nitrogen as an inerting medium” için uygulama: Inert gaz olarak nitrojen kullanılan tüm tankerlere gönüllü olarak uygulanacaktır.

MSC 89. Dönemde Komite, inert gaz olarak nitrojen kullanılan tankerlerin tanklarına giriş ile ilgili MSC.1/Circ.1401 “Guidelines on tank entry for tankers using nitrogen as an inerting medium” sirkülerini onaylamıştır.

Kılavuzun amacı, özellikle inertleme işlemi sonrasında tanklara giriş yapılması halinde oluşabilecek zehirlenme ve oksijen azlığına dayanan boğulma risklerini azaltmak için prosedürleri ve alınması gereken minimum önlemleri tanımlamaktadır.

Nitrojen, kimyasal tankerlerde yükün reaksiyonunu engellemek için yastıklama amacıyla ve tanklardaki oksijen oranını azaltarak tanklarda patlama olmasını engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

Kılavuz, %100 nitrojen olan bir atmosferin solunması durumunda ölümcül olacağını belirtmektedir.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim