• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Muğla deniz turizminde Türkiye birincisi

Muğla deniz turizminde Türkiye birincisi
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, kentin deniz turizminde Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Muğla deniz turizminde Türkiye birincisi

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, kentin deniz turizminde Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Özer, “Muğla turizminin yüzde 25’inden fazlasını denizlerden karşılıyoruz. İl olarak turizmde 3 milyon turist rakamını aşmak istiyorsak, denizlerimizi kullanmamız şart” dedi.

Turizm cenneti Muğla, pastadan daha fazla pay alabilmek için yüzünü denize dönüyor. Gerek yapılan yatırımlar gerekse de bakir koylarıyla denizini ön plana çıkaracak olan Muğla, turist sayısını artırmayı hedefledi. Yat Yarışları Haftası çerçevesinde Marmaris’e gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, DHA’ya yaptığı açıklamada, Muğla’nın 2011 yaz sezonunda deniz sporları turizminde atak yaptığını belirtti. Sadece Marmaris Yat Yarışları haftasında bin 500 yelkencinin Marmaris’e geldiğini kaydeden Özer, “Bin 124 kilometre ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip olan Muğla’da altı adet belediye ruhsatlı 23 adet de turizm belgeli toplam 29 marina ve 35 yat işletmesi var. Her gün yaklaşık 5 bin tekneyi bu marinalarda ağırlıyoruz. Turist sayısı bakımından bakıldığında Muğla turizminin yüzde 25’inden fazlasını denizlerden karşılıyoruz. İl olarak turizmde 3 milyon rakamını aşmak istiyorsak, denizlerimizi kullanmamız şart” diye konuştu.

132 KOY VAR

Özer, Muğla kıyı şeridinde irili ufaklı 132 koy bulunduğunu, bazılarına marina yapıldığını bazılarının da ise mavi tur ve günlük tur teknelerine ayrıldığını hatırlattı. Özer, “Koylarımıza özellikle bakirliği ile ses ve görüntü kirliliğinden uzak olmaları nedeniyle gelenler çoğunlukta. Göcek ve Dalaman koyları, Gökova ve Hisarönü körfezlerinin muhteşem koylarını birbirinden ayıran özellik ve güzellikleri var. Buraların kıymetini bilmek zorundayız” dedi.

ÜÇ YENİ MARİNA

Kamil Özer, Muğla turizmine katkıda bulunacak profesyonel yatırımların da yolda olduğunu belirtti. Özer, “Zincir otellerin birçoğu bu bölgede tesis yapmak için sırada bekliyor. Ayrıca ilimize yapılması beklenen 3 yeni marinadan Dalaman’a yapılacak olanın projesi onaylandı. Diğer iki ilçemize yapılacak marinaların fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle ilçe ismi veremiyorum. Ama en kısa zamanda yapılacak çalışmaların ardından bir mani olamadığı tespit edilirse bunların da projeleri onaylanacaktır. İlerleyen yıllarda bu tesislerinde faaliyete geçmesiyle Muğla’ya denizden turist yağacak” diye konuştu.

12 AY TURİZM ŞART

Kamil Özer, kentte sadece deniz kum güneş turizmi yapmanın yetersiz kaldığını, marinaları kullanan turistlerin gelir seviyelerinin yüksek olması nedeniyle bu alana yöneldiklerini dile getirdi. Özer, “Muğla’da bulunan 3 bin tesis ve 225 bin yatağa ilave yapamadan bu yıl ağırladığımız 3 milyon turisti ikiye katlayabiliriz. Ancak her şeyden önce yeni turizm alanlarını benimsememiz ve yerel bazda desteklememiz şart. Denizcilik bu alanların en başta geleni” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim