• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

M/V Corona isimli ticari gemi karantinada!

M/V Corona isimli ticari gemi karantinada!
Küresel salgın haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantina altına alınan ilk ticari gemi "M/V Corona" oldu. Güney Afrika'nın Cape Town limanında tutulan gemide üç gün önce bir mürettebatta Kovid- 19 virüsü belirtileri görüldü.

13 Mart’ta limandan ayrılarak Atlas Okyanusu’na doğru yola çıkan 187 metre uzunluğunda 32 metre genişliğindeki 50 bin tonluk gemideki mürettebattan biri üç gün sonra rahatsızlandı. Geminin kaptanı, mürettebatı Güney Afrika Denizcilik Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne (MRCC) bildirdi.

Yetkililerin incelediği mürettebatta virüsün etkileri gözlemledi. Hemen karantinaya alınan mürettebatın 9 Mart tarihinde İstanbul’dan yaptığı aktarmalı uçuş ile Cape Town’a gittiği ve gemiye katıldığı öğrenildi.Milliyeti belirtilmeyen mürettebatla İstanbul’dan geldiği belirlenen diğer mürettebat da güvenlik gerekçesiyle hastaneye sevk edildi. Yunan armatör Nomikos’un sahibi olduğu Marshall Adaları bayraklı konteyner gemisi bir süre gözlem altında tutulacak.

M/V AIDMIRA YOLCU GEMİSİ DE KARANTİNAYA ALINDI

Karantinaya alınan gemideki mürettebattan bir kişi ve M/V AidAmira yolcu gemisine katılan 6 yolcunun 9 Mart'ta İstanbul'dan yapılan aktarmalı uçuşla Cape Town'a geldikleri tespit edildi.

"YÜKSEK ALARM SEVİYESİNDE KALACAĞIZ"

Güney Afrika'nın sekiz büyük limanının yönetiminden ve idaresinden sorumlu olan Güney Afrika'nın bir devlet şirketi Transnet Ulusal Liman Otoritesi Liman Başkanı şefi Sabelo Mdlalose, "Bu şimdiye kadar hiçbir limanımızda onaylanmış korona virüs vakası olmadığı anlamına geliyor. Bu ilk korkunun ardından yüksek alarm seviyesinde kalacağız. Tüm taraflar sonuçların negatif dönmesinden sonra yolculuklarına devam edebilecekler. Yetkili birimlerle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim