• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Negmar İcra Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Serdar Duran getirildi

Negmar İcra Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Serdar Duran getirildi
Gübretaş, Nesma Holding Co. ve Etis Denizcilik A.Ş. ortaklığıyla 2008 yılında kurulan Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş'nin İcra Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Serdar Duran getirildi.

Gübretaş, Nesma Holding Co. ve Etis Denizcilik A.Ş. ortaklığıyla 2008 yılında kurulan ve bünyesinde İstanbul Lines markası ile Narlı Feribot İşletmeleri'nin içinde bulunduğu 14 iştiraki olan Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş İcra Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Serdar Duran getirildi.

2008 yılından beri Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. CEO'luğunu yürüten, şirket ortaklarından Mehmet Koç'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine devam edeceği öğrenilirken, Mehmet Koç'un yerine getirilen Mustafa  Serdar Duran'ın bugünden itibaren görevine başlayacağı öğrenildi.

Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş

Negmar; Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (Gübretaş), Suudi Arabistan Kökenli Nesma Holding Co. ve Etis Denizcilik A.Ş. girişimiyle uluslararası bir yatırım ve denizcilik şirketi olarak İstanbul’da kuruldu. Negmar 4 kuruyük gemisi ile başlayan deniz ticaretine kara lojistiği tarafında Etis Lojistik A.Ş.’yi ekledi. Lojistik ve denizcilikte yatay olarak büyüyen bu yapı yine aynı yıl 2006’dan beri Ro-Ro deniz taşımacılığı yapan İstanbullines Markası’nı yatırımları ile birlikte kendi bünyesi’ne katarak sektörde yerini aldı.

2013 yılında ise Negmar grubunun yolcu ve araç taşımacılığı faaliyetleri başladı. Marmara denizini dikey kesen Eskihisar Tavşanlı Hattı’nı Narlı Feribot A.Ş. ticari adı ve İstanbullines markası ile açarak Negmar’a dahil etti. Narlı Feribot A.Ş ilk etapta 3 ve daha sonra 1 olmak üzere satınalma ile filosuna dahil ettiği toplam 4 yeni feribotla hattaki serbest rekabetin önünü açtı.

Negmar, denizcilik ve lojistik ekosistemindeki yatırımlarına 2013 yılı sonunda 2 yeni LPG gemisi satın alarak LPG/LNG segmentini de ekledi. Güney Kore Hyundai Tersanesi'ne sipariş edilen 2 yeni LPG gemisiyle IGLC Dicle ve IGLC Anka gemilerini filosuna kattı.

Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş,  denizcilik ve lojistikte kurduğu 14 ulusal ve uluslararası şirketi, 3 uluslararası yatırımcısı, 4 merkez ofiste 1000’e yakın çalışanı bulunuyor

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim