• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Norveç bandıralı gemiler Bergen'de çatıştı

Norveç bandıralı gemiler Bergen'de çatıştı
Norveç bandıralı, 58 metre uzunluğunda ve bin 323 DWT'luk kargo gemisi Rana Frakt ile Norveç bandıralı, 500 DWT'luk balıkçı gemisi Robas, Bergen yakınlarında çatıştı.
Norveç bandıralı gemiler Bergen'de çatıştı!
 
Norveç bandıralı, 58 metre uzunluğunda ve bin 323 DWT'luk kargo gemisi Rana Frakt ile Norveç bandıralı, 500 DWT'luk balıkçı gemisi Robas, Bergen yakınlarında çatıştı.
 
1 Aralık akşamı gerçekleşen kazadan önce, Rana Frakt Bergen'e doğru seyir halindeyken, Robas isimli baıkçı gemisine iskele tarafından çarptı. Kazada can kaybı yaşanmazken, gemilerde ağır hasar oluştu.
 
Kurtarma ekipleri olay yerine intikal edip ağır hasarlı durumda bulunan Robas adlı gemideki hasarı tespit edip bir yama ile onardı. Kurtarma ekibi yetkilisi Ola Vaage yaptığı açıklamada, balıkçı gemisi kaptanının kaza sonrası geminin su aldığını farkeder etmez gemiyi bilinçli olarak karaya oturttuğunu bu sayede geminin batmasını engellediğini söyledi. Konuşmasında gemide oluşan yarığın bir yama ile kapatıldığını ve geminin şu anda Brattholmen'de olduğunu belirtti.
 
Robas'ın bağlı olduğu Rostein'in şirketinin Genel Müdürü Odd Einar Sandøy açıklamasında; "Mürettebat korkmuş durumda ancak şükürler olsun ki kimse yaralanmadı." dedi. Açıklamasında kaptanın gemiyi bilerek karaya oturttuğunu doğrulayan Sandøy, "Şayet kaptan gemiyi karaya oturtmasaydı daha fazla su alırlardı" dedi. Sandøy gemide 100 tonluk somon olduğunu ve yükün en yakın salhaneye boşaltıldığını belirtirken, herhangi bir yakıt sızıntısı bilgisi gelmediğini belirtti.
 
Rana Frakt adlı geminin bağlı olduğu K Saetre and Sons Taşımacılık şirketinden Aage Sætre saptığı açıklamada, geminin pruvasında bir yarık oluştuğunu ancak yarığın su yolunun üstünde olduğunu bildirdi. Gemideki mürettebatla iletişim halinde olduklarını söyleyen Sætre, "Mürettebatımızın bir sorunu yok. Kaza alanını ulaştık ve bütün sonuçlar gelinceye kadar bekleyeceğiz" dedi. Geminin 58 metre uzunluğunda olduğunu ve çelik yüklü olduğunu söyleyen Sætre, sonuçlar geldikten sonra geminin Bergen'e devam edeceğini ifade etti.
 
Soruşturmalar devam ederken gemiler, yük boşaltımı ve kapsamlı araştırma yapılabilmesi için limanlara gönderildi. Robas, Brattholmen Limanı'na giderken, Rana Frakt Bergen'e yanaştı.
 
1.20111203101959.jpg
 
2.20111203102008.jpg
 
3.20111203102016.jpg
 
Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - DENİZHABER AJANSI
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim