• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Nuhoğlu, 'dozvola' krizini fırsata çevirecek

Nuhoğlu, 'dozvola' krizini fırsata çevirecek
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bulgaristan krizini fırsata çevirecek. 'UND Ro-Ro'nun ilk işaretini veren Nuhoğlu, Ro-Ro işletmeciliğinin ticari olamayacağını ve kâr amacı gütmeyen bir yapı oluşturulacağını belirtti.

Sektör basınında yer alan “UN Ro-Ro” hakkında verdiği demeçlerin yanlış anlaşıldığını belirten UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Ben öyle demedim, gazeteci yanlış anlamış” dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, sektör basınında yer alan “Nuhoğlu, UN Ro-Ro’yu Bombaladı” ve “UN Ro-Ro Sektöre Sırtını” döndü haberlerini yalanladı.

SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI

UND Başkanı Nuhoğlu’nun sektör basınında yer alan haberlere ilişkin UND’den yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, UN Ro-Ro ile ilgili çıkan haberlerin, “Gazeteci bir arkadaşla, Bulgaristan ile yaşadığımız sorunları değerlendirdiğimiz bir telefon konuşmasında sarf ettiğim sözlerin yanlış anlaşılarak yansıtıldığını üzülerek gördüm” denildi. UND açıklamasında Nuhoğlu, “Yaptığım telefon konuşmasında, kapıların açılmasından duyduğum memnuniyeti dile getirerek, sektörümüzün bu konuda gösterdiği sağlam duruştan ve destekten ötürü duyduğum şükranları aktardım” diye konuştu.

RO-RO TİCARİ OLAMAZ

Nuholu, açıklamada, Ro-Ro gibi sektör için stratejik öneme sahip unsurların UN Ro-Ro ve benzerleri gibi ticari amaç güden şirketlerin elinde olamayacağını belirterek şöyle dedi: “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Ro-Ro taşımacılığı stratejik bir öneme sahiptir ve ticari olarak bırakılmaması gereken bir taşıma şeklidir.”

BİZİM OLSA KRİZ OLMAZDI

UND Başkanı aynı zamanda telefon konuşmasına da atıfta bulunarak, “Sorunların çözümü esnasında Romanya taşımalarına çözüm bulamamaktan dolayı yaşadığımız sıkıntı ve çaresizlik sonrası, ‘sektör olarak Ro- Ro şirketine sahip olsaydık, Köstence’den başlatacağımız seferle sorunu çözme şansımızın olabileceğini’ anlattım” dedi.

UN RO-RO DUYARLI DAVRANDI

Nuhoğlu, şu an hizmet vermekte olan UN Ro-Ro’nun yaşanan krizde duyarlı davrandığını, Trieste’ye talepten dolayı yedi sefer olarak başlattığı bilinmekle birlikte, şirketlerin önceliğinin “kâr” olduğunu belirterek, “Gerçekleşen telefon konuşması yansıtıldığı gibi bir ‘Topa tutma’ şeklinde değildir” dedi.

KRİZDEN FIRSAT ÇIKACAK

UND Başkanı, Bulgaristan’la yaşanan krizin ardından sektörün sorunlarına duyarlı, kâr amacı gütmeyen bir yapılanmanın gerekliliğinin bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti.

Açıklamada şöyle denildi: “Şu hususun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Ro-Ro taşımacılığı stratejiktir. Bunun için, UND ve sektör olarak önümüzde iki seçenek vardır: “Mevcut hatları satın almak” ya da “Kendi filomuzu kurmak.”

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim