• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Öğrencinin tabletine Vodafone da talip oldu

Öğrencinin tabletine Vodafone da talip oldu
Okullarda kitapların yerine tablet bilgisayar kullanılmasını öngören F@tih Projesi'ne bilişim devleri büyük ilgi gösteriyor.

Öğrencinin tablet bilgisayarına Vodafone da talip oldu

Okullarda kitapların yerine tablet bilgisayar kullanılmasını öngören F@tih Projesi'ne bilişim devleri büyük ilgi gösteriyor.

Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao, projenin gündemlerinde olduğunu, tablet konusundaki deneyimlerini Türkiye'ye aktarmaktan memnun olacaklarını söyledi. Londra'da bir grup gazeteciyle bir araya gelen Colao, Fatih Projesi'nin kırsal bölgelerde hanehalkının internet erişimini artıracağını kaydetti.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da F@tih'i hem eğitim hem de ekonomi açısından önemli proje olarak gördüklerini vurguladı. F@tih'i 'vizyoner bir proje' olarak nitelendiren Timuray, "F@tih, hanehalkının internet erişiminin artmasında önemli bir adım olabilir." dedi. Timuray, Vodafone Türkiye'nin bu projede internet veri iletişimi konusunda çalışabileceğini kaydetti. Vodafone'un dünyanın en büyük tablet ve mobil cihaz alıcısı firma konumunda olduğuna işaret eden Timuray, istenmesi halinde tecrübelerini paylaşabileceklerini söyledi. Vodafone Group CEO'su Colao, Türkiye'deki büyüme rakamlarından oldukça memnun. Türkiye'nin Almanya ve İtalya gibi sofistike bir pazar olduğunu vurgulayan Colao şöyle konuştu: "Sofistike pazarlar arasında en hızlı büyümeyi Türkiye'de elde ettik. Türkiye gelir açısından Vodafone şebekeleri arasında 8'inci sırada. Şu an elde ettiğimiz değerler bizim için heyecan verici ancak Türkiye'de vergiler çok ağır. Araştırmalar bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor. Vergilendirme Avrupa ile aynı seviyede olsaydı. Türkiye kârlılıkta, İngiltere ve İspanya ile aynı seviyede olacaktı. Türkiye'de yüzde 15 olan FAVÖK benzer vergilendirme olsa yüzde 34'e çıkardı."

Türkiye'deki başarının reçetesinin sadece çağrı merkezleri, satışlar, yetenekli insan kaynaklarından ibaret olmadığını kaydeden Vittorio Colao, Vodafone Türkiye'nin yerel kaynak kullanımına güzel bir örnek olduğunu ifade etti. Türkiye'de yaptıkları satın almaların, genel planın parçası olduğunu vurgulayan Colao, "Biz sadece 3G altyapısına değil, kurumların tüm iletişim ihtiyaçlarına yönelik hizmetlere yatırım yapıyoruz. Makineden makineye internet, mobil sağlık ve mobil ödeme konusunda çözümlerimizi müşterilerimizle tanıştırmak istiyoruz. Bu konuda gelirler henüz çok yüksek değil. Sesten çok internet gelirlerimiz hızla artıyor." diye konuştu.

Abonelerin konuşma, SMS ve internet kullanımı anlık takip ediliyor

Dünyanın en büyük küresel mobil operatörlerinden Vodafone'un Network Yönetim Merkezi'nde (Vodafone NOC) 3 bin kişi çalışıyor. Londra'ya 1,5 saat uzaklıktaki Newbury'de bulunan merkezde kritik şebeke operasyonu anlık olarak takip ediliyor. Daha önce yeraltında bulunan merkez çalışanları şimdi yüksek güvenliği vurgulayan siyah tasarımlı cam binada hizmet veriyor. Bu bölümde çalışanlar da siyah giyimleri ile dikkat çekiyor. Yine kriz anında tüm operasyon bu merkezden yönetiliyor. Dev ekranda tüm İngiltere haritası üzerinde renkli işaretlerle istatistikler ve kapasite kullanımları takip ediliyor. Vodafone UK abonelerinin internet, konuşma ve kısa mesaj kullanımları konusundaki istatistikler anında ekrana yansıyor. Bunlardan birkaçı şöyle: 23 Kasım 2011'de 60,5 milyon SMS gönderildi. Ekim 2011'de iPad kullanıcıları 9.79 Terabit veri kullandı. Ekim 2011'de iPhone kullanıcıları 283 Terabit veri kullandı, 23 Kasım 2011'de 61.1 Terabit data kullanıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim