• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Okul servis ücretlerine zam sinyali verildi

Okul servis ücretlerine zam sinyali verildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ' Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin servis zamlarıyla ilgili toplantısı 10 Eylül'de yapılacak. Zamlarla ilgili talepler değerlendirilecek ve açıklanacak'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okul servisi ücretleriyle ilgili, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) servis zamlarıyla ilgili toplantısının 10 Eylül'de yapılacağını belirterek, ''Zamlarla ilgili talepler değerlendirilecek ve açıklanacak'' dedi.

Güney Kore'nin İstanbul Başkonsolosu Hong Jong-Kyoung, Topbaş'a veda ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, ''Okul servisi ücretlerine zam yapılacak mı?'' şeklinde soru üzerine, ''Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin servis zamlarıyla ilgili toplantısı 10 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Öğrenci servisi yapanların talepleri varmış. Değerlendirmeyi pazartesi gününden sonra yapabiliriz. Zamlarla ilgili talepler değerlendirilecek ve açıklanacak. Tabii ki her iki tarafı da düşünmek zorundalar. Komisyon, hem öğrencileri hem de esnafımızı memnun edecek bir orta yol bulur inşallah'' diye konuştu.

''Silivri'den Beykoz'a, Sarıyer'e kadar metro götürme çalışmalarımız var''

Topbaş, metro çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık, ulaşım master planlarında yaptıkları çalışmalarda İstanbul'un 640 kilometreye varan raylı sisteme ihtiyacı olduğunun ortaya çıktığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Raylı sistemlerde bu boyuta ulaşmak için, İstanbul'un tamamında toplu taşımayı koordineli hale getirmek arzusundayız. İstanbul'un Silivri'den Beykoz'a, Sarıyer'e kadar her noktasıyla ilgili metro götürme çalışmalarımız var. Toplu taşıma ağırlıklı ulaşımı, artık kent içinde kentlinin kullanacağı hale getirmek zorundayız. Master planlarında çıkan sonuç bu. Raylı sistem ayağında da Silivri var.''

Bus Lane uygulaması

İstanbul'da, önceki gün başlayan ve sadece toplu taşıma araçlarının kullandığı ''Toplu Taşıma Yolu-Bus Lane'' uygulamasıyla ilgili soru sorulan Topbaş, uygulamayla ilgili vatandaşların tepkisinin olumlu olduğunu belirtti.

Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Otobüsler gayet iyi seyredebiliyor. Taksici esnafını da mağdur etmiyoruz. Onlar da bu hattan istifa edebiliyor. Halk otobüslerinde birazcık yavaşlama gördük. Bunlar takip edilip gereken ikazlar ve uyarılar yapılıyor. Bus Lane'da sistem doğru kullanılırsa, doğru çalışırsa kentte önemli bir rahatlık getireceğine inanıyoruz. Şehrin iç merkezlerine metrobüs hattı koyamayız ama bu tarzdaki ayrılmış yollarla çok daha rahat hizmet sunabiliriz. Aynı zamanda kent içi toplu ulaşıma da konfor ve kaliteyi getirmiş oluruz. Belirlediğimiz 5 hat var. Ama arkasından da diğer hatlar gelecek. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, otobüs hatlarının oluşmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Bus Lane'ı kent içi ulaşımı rahatlatıcı bir tedbir olarak görmekteyiz.''

''Başkonsolos başarılarından dolayı başka bir yerde görevlendirilmiş''

Topbaş, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Kyoung'un yeni görevine ilişkin ise Başkonsolosla 3 yıl uyum içinde çalıştıklarını ifade etti.

Uyumlu çalışmalarının Kore-Türkiye dostluğunu pekiştirmekte önemli rol oynadığına inandığını belirten Topbaş, ''Sayın Başkonsolos buradaki başarılarından dolayı başka bir yerde görevlendirilmiş, kendisine başarılar diliyorum. Gerçekten dost bir ülkenin dost bir temsilcisi ile 3 yılı geride bıraktık. Kendisine başarılar diliyorum. İnşallah 2013 yılında yapılacak olan Guanco Expo'nun da mimarıdır kendisi. Bu konudaki hassasiyetine özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah 2013 yılında da İstanbul'a bir Guanco Expo'yu getirmiş olacağız. Görüşmelerimiz sırasında Sayın BM Genel Sekteri Ban Ki-Moon'a Dünya Akil Adamlar Paneli'nin bir ayağının İstanbul'da yapılmasını teklif edeceğiz. Ayın 24'ünde New York'taki BM programına katılacağım ve kendisine aktaracağım'' diye konuştu.

Kyoung:''Türkiye ve Kore ilişkileri için elimden geleni yapacağım''

Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Hong Jong-Kyoung da yaptığı açıklamada, İstanbul'da geçirdiği günleri özleyeceğini ve fırsat buldukça ziyarete geleceğini söyledi.

Kore'ye 8 Eylül'de dönüş yapacağını ifade eden Kyoung, ''Görevim sürecinde sayın Başkan Topbaş'la çok iyi bir işbirliği yaptık. Kore'de Türkiye hakkında, Türkiye'de Kore hakkında tanıtımda bulunduk. Başta Kadir Topbaş olmak üzere tüm Büyükşehir ailesine teşekkür ediyorum. İstanbul Expo'su için çalışacağım. Dolayısıyla Türkiye ve Kore arasındaki ilişkiler için elimden geleni yapacağım'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim