• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Onasis'in adasına işadamlarımız talip

Onasis'in adasına işadamlarımız talip
Fransız gazetesi Le Figaro'nun haberine göre ünlü Yunan armatör ailesi Onasis'in varisi Athina Onasis Roussel, Skorpios adasını satışa çıkardı.

Fransız gazetesi Le Figaro'nun haberine göre ünlü Yunan armatör ailesi Onasis'in varisi Athina Onasis Roussel, Skorpios adasını satışa çıkardı. Fiyatının 500 milyon euro olduğu açıklanan adayla Türk işadamlarının da ilgilendiği belirtildi.

Rus milyarder Roman Abromoviç'in de satın almak için hazırlandığı adaya birçok talibin olduğu açıklanırken, aileden yapılan açıklamada anlaşma olması halinde satışın gerçekleşeceği belirtildi.

Yunanistan'da konuyla ilgili konuşan biyografi yazarı Dimitri Limperopoulos, "Bazı gizli kaynaklara göre görüşmelerin ilerlediğini biliyorum." diye konuştu. Kiminle görüşüldüğü konusunda bilgi vermeyen Limeropoulos, "bir futbol takımı fiyatına" adanın satılacağını belirtti.

Adanın Türk işadamlarına satışı ihtimalinin giderek güçlendiğini belirten Limeropoulos, "Yunanlılar 4 yüzyıl Osmanlı işgalinde kalmış topraklarımızın Türklere satılmasını asla affetmeyecektir." diye konuştu.
Vasiyete ihanet mi
Ailenin yakın çevresine göre, Aristotelis Onasis Skorpios adasının satılmamasını ve nesilden nesile yasal varislere geçmesini vasiyet etti. Torun Athina Onasis’in ne karar vereceği henüz bilinmiyor.

99 yıllığına kiraya verebilir

Aristotelis Onasis, ailenin masraflarını karşılayamaması halinde adayı, kendisinin kurduğu ve devlete devrettiği Olimpik Havayolları çalışanlarına bırakılmasını vasiyet etti. Havayollları geçen yıl özelleştirildiği için devir ihtimali de ortadan kalktı. Athina Onasis bu durumda adayı en fazla 99 yıllığına kiralayabilir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim