• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

OPEC petrol üretiminin kısıtlanmasına ilişkin süreyi uzattı

OPEC petrol üretiminin kısıtlanmasına ilişkin süreyi uzattı
OPEC Konferansı Başkanı Halid El-Falih, petrol üretiminin kısıtlanmasına ilişkin anlaşmanın 2018'in sonuna uzatıldığını belirtti.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Konferansı Başkanı Halid El-Falih, petrol üretiminin kısıtlanmasına ilişkin anlaşmanın 2018'in sonuna uzatıldığını belirtti.

El-Falih, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen OPEC 173. Olağan Toplantısı'nın ardından alınan kararları açıkladı.

Petrol üretiminin azaltılması anlaşmasına ilişkin olarak El-Falih "Anlaşmayı, 2018'in aralık ayına kadar uzatma kararı aldık. 2018'in ocak ayından itibaren aralık ayına kadar uzatmayı kararlaştırdığımız anlaşmaya, bütün üye ülkeler riayet etmek durumundadır." dedi.

Geçen kasım ayında alınan tarihi kararın önemine vurgu yapan El-Falih, bir yıllık zaman zarfında OPEC üyesi ve üye olmayan petrol üreticisi ülkelerle yakın iş birliği içerisinde petrol piyasalarında istikrar ve yatırımı arttırmak için çalıştıklarını söyledi.

El-Falih, 2017'nin sonu itibarıyla Suudi Arabistan'ın dönem başkanlığının sonra ereceği, 2018 için OPEC Konferans Başkanlığını Birleşik Arap Emirliği Enerji Bakanı Suhail Mohamed Al Mazrouei'nin yürüteceği bilgisini paylaştı.

OPEC üyesi olmayan ülkeler de OPEC’in aldığı karara uyacaklar

173. OPEC Olağan Toplantısı'nın ardından OPEC üyesi olmayan ülkelerin katılımıyla 3. OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan petrol üretici ülkeler toplantısı gerçekleştirildi.

OPEC üyesi olmayan ülkeler adına konuşan Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, OPEC'in Viyana Anlaşması'nın İşbirliği Deklarasyonu'nun başarıyla uygulanmakta olduğunu ve petrol piyasası üzerinde güçlü ve olumlu bir etki yapmaya devam ettiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Novak, "Öngördüğümüz ana hedefe henüz ulaşmış sayılmayız. Bu nedenle küresel hedefe ulaşmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

OPEC'in bir yıl önce aldığı tarihi karar gibi 2018'in sonuna kadar petrol üretiminin kısıtlanmasına yönelik kararın uzatılmasının yerinde olduğunu belirten Novak, OPEC üyesi olmayan ülkeler olarak iş birliğini sürdüreceklerini, her iki tarafın iş birliğiyle son 5 yıllık üretim ortalamasına ulaşılacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim