• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

OPET, 2016 yılı hedeflerine odaklandı

OPET, 2016 yılı hedeflerine odaklandı
Akaryakıt sektörünün genç ve yenilikçi markası OPET, 2016 yılında müşteri memnuniyetindeki liderliğini sürdürerek, büyümeye devam edecek.

OPET Petrolcülük A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Ağca; 2015 yılında sektör doğrultusunda büyüdüklerini belirterek, hem pazar payını hem de bayi sayısını artırdıklarını söyledi. Son üç yıldan bu yana pazarın ikinci büyük oyuncusu olan OPET, 2015 yılını pazar payındaki 17,7’lik oranla kapatıyor. Akaryakıt sektörü için değişken faktörlerin olduğu ve oldukça hareketli geçen 2015 yılını değerlendiren Ağca, "Zor bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2015 yılı; tavan fiyat uygulaması, ham petrol fiyatlarındaki düşüş, döviz kurlarındaki hareketlilik ve beş yıllık bayi sözleşmelerinin yenilenme süreci gibi sektör için kritik konuların yılı oldu. Geride bırakmakta olduğumuz yıl yüzde 17,7’lik pazar payımızla 15 milyar TL ciro elde ettik. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda bayi sayımızı, satış ve pazar payımızı artırdık" diye konuştu.

2015 yılını başarıyla tamamladıklarını da belirten Ağca, “Markamızın sektörde ve müşterilerimiz gözünde artan değeri ve bayilerimizle kurduğumuz karşılıklı güvene dayalı iş ortaklığı 2015 yılını da başarı ile tamamlamamızı sağladı. Sektörün hareketlilik yaşadığı beş yıllık sözleşme yenileme süreci sonunda hem bayi sayımızı, hem de satış hacmimizi artırdık. Yaklaşan yeni yılda pazar payımızı yüzde 18’in üzerine çıkarmayı hedeflerken, mevcut ağımıza 55 yeni istasyon eklemeyi planlıyoruz” dedi. 

Cüneyt Ağca ayrıca, “OPET ve Sunpet olarak iki markamız var. 1003 OPET, 416 Sunpet istasyonu olmak üzere toplam 1419 bayi ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. İstasyonlarımız günde toplam 500 bin araç ve yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Türkiye’nin her yerinde hizmet veren yaygın bayi ağı, beş farklı lokasyondaki yüksek depolama kapasitesi, jet yakıtında THY ortaklığı ile kurulan havacılık yakıt şirketi ve madeni yağda dünyanın en büyük şirketlerinden olan Fuchs ortaklığı ile güçlü ve güven veren yapımız, her geçen gün daha da ilerlememizi sağlıyor" ifadelerini kullandı.

2015 yılında ham petrol fiyatındaki ve dövizdeki değişimlerin akaryakıt fiyat oluşumu üzerindeki etkilerine de değinen Ağca, ham petrol fiyatlarındaki değişimlerin pompa fiyatı üzerinde kısmi etkisi olduğunu, fiyatı oluşturan unsurların; ürün fiyatı, döviz kuru, rafinaj ve dağıtım maliyetleri ile vergi gibi ana kalemler olduğuna dikkat çekti.

2016’NIN YILDIZI ARDA TURAN

Ürün ve hizmet kalitesini her geçen gün artırarak, bir akaryakıt dağıtım markası olmanın ötesinde müşterilerinin hayatında kalıcı yer kazandıklarını söyleyen Cüneyt Ağca, müşteriyi dinleyen, beklentisini anlayan bir şirket olduklarının altını çizerek her koşulda yapılamayanı yaptıklarını bu nedenle öncü olup, takip edildiklerini vurguladı. Her türlü iş birliğinde en iyilerle çalışmayı ilke edindiklerini belirten Ağca, 2016 yılı reklam kampanyaları için işbirliği yaptıkları yeni ismi de paylaştı. Cüneyt Ağca, “Bugüne kadar Tarkan, Cem Yılmaz, Ajda Pekkan gibi isimlerle ses getiren projelere imza atan bir marka olarak, A Milli Takım oyuncusu, Türkiye’nin Barcelona’daki gururu, yıldız futbolcu Arda Turan ile işbirliği yapıyoruz. 2016 yılında yayına girecek olan reklam kampanyamızda Arda Turan başrolde yer alacak ve reklam filmlerinin çekimi İstanbul ve Barcelona’da gerçekleştirilecek” dedi.

SEKTÖRÜNÜN EN BEĞENİLEN, EN SAMİMİ MARKASI OPET

KalDer Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde dokuz yıldır üstüste müşteri memnuniyeti en yüksek marka seçildiklerini ve 'Kusursuza Yolculuk' anlayışı ile bu iddialarını sürdürerek 2015'te de pek çok saygın kuruluş tarafından ödüllendirildiklerini de söyleyen Ağca, konuşmasına şöyle devam etti: "2015'i duygusal değeri çok yüksek ödüllerle kapatıyoruz. Özellikle “Sevince “ isimli reklam filmimiz, reklam dünyasının en büyük ödülü Kristal Elma’nın yanı sıra Felis ödülünü de aldı. TİSK ( Türkiye İşveren Sendikaları Konfedarasyonu) tarafından “Trafik Dedektifleri Projesi” en iyi uygulama ödülünü alırken, Capital dergisinin ‘Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri’ araştırmasında sektörümüzün en beğenilen şirketi olduk. Türkiye’nin Süper Markaları listesine giren tek akaryakıt şirketi ikinci kez yine OPET olurken, 2015’in En Samimi Markaları araştırmasında akaryakıt kategorisinde bir kez daha Türkiye’nin En Samimi Markası ünvanını aldık. Mediacat dergisi tarafından hazırlanan Buzz Yaratan Markalar araştırmasında akaryakıt sektöründe yine birinci olduk ve Marketing Türkiye’nin yaptığı araştırmada, akaryakıt sektörünün en beğenilen markası seçildik. Tüm müşterilerimize ve ilgili kuruluşlara bizi bu ödüllere layık buldukları için teşekkür ediyoruz."

ÜLKEMİZE VE TOPLUMUMUZA SAYGI EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZ

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, OPET'in uzun yıllardır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili bilgiler de aktardı. Yaşadıkları topraklara fayda sunmanın en önemli görevleri arasında olduğunu belirten Ağca, “Sosyal sorumluluğa odaklanmak OPET için bir kurum kültürüdür. Sektörümüzün büyükleri arasındaki tek yerli şirket olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten mutluyuz. Sonuç odaklı sosyal sorumluluk projelerimiz 2016'da hız kesmeden sürecek ve markamızın kalplerdeki payını artırmaya devam edeceğiz. Ülkemizde temizlik ve hijyen bilincini geliştiren ve kamuoyunun yakından takip ettiği, bir çoğu sektörde ilk kez uygulanan standartları ile 'Temiz Tuvalet Kampanyası’, istasyonlarımızın yanı sıra pek çok bölgede park ve bulvar ağaçlandırmaları yaptığımız 'Yeşil Yol Projesi, potansiyeli olan köylerde ekonomik kalkınmayı destekleyen 'Örnek Köy Projesi" ile ülkemizin tarihinde son derece önemli bir yeri olan Gelibolu Yarımadası'nda uyguladığımız 'Tarihe Saygı Projesi’ ile sektörümüzde fark yarattık. Trafik sorununun çözümü için 3-17 yaş çocukları bilinçlendirmeyi hedefleyen 'Trafik Dedektifleri Projesi’ ise en genç projemiz olarak önemli bir sorunu çözme hedefini taşıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim