• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Oramiral Yiğit'e Japonya'dan konuk geldi

Oramiral Yiğit'e Japonya'dan konuk geldi
Japonya Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Masahiko Sugimoto, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'i makamında ziyaret etti.

Oramiral Yiğit'e Japonya'dan konuk geldi

Japonya Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Masahiko Sugimoto, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'i makamında ziyaret etti.

Oramiral Yiğit, Oramiral Sugimoto'yu karargaha gelişinde askeri törenle karşıladı. Törenin ardından Oramiral Sugimoto şeref defterini imzaladı. Makamında gerçekleşen görüşme öncesinde kısa bir süre konuşan Oramiral Yiğit, Türk ve Japon ulusları arasında köklü dostluk ve işbirliğinin elim bir kaza ile sonuçlanan ve 527 Türk denizcinin hayatına mal olan Ertuğrul Firkateyni'nin Japonya ziyareti kadar eskiye dayandığını söyledi.

Oramiral Yiğit, "Bugün Japonya'daki dost sularda, Japon halkının bağrında, şehitlerimizin ruhları iki ülke arasındaki gelişen ilişkilerin güzelliğiyle ışıldamaktadır" dedi. Japonya'nın Marmara Depremi'nde de ilk destek sağlayan kardeş ülke olduğunu vurgulayan Oramiral Yiğit, her geçen gün bu dostluğun daha çok pekiştirildiğini belirtti. İki ülkenin de denizci bir ülke olduğunu ve denizlerin öneminin her iki ülke için hem güvenlik boyutuyla hem de halkların gelecekteki refahı açısından çok değerli olduğunu dile getiren Oramiral Yiğit, her iki ülkenin bayrağında da güneş ve ay sembolleri bulunduğuna dikkati çekerek, bunun da çok güzel bir beraberlik olduğunu söyledi. Japonya ve Türkiye'nin çağdaşlaşma süreci içerisinde örf ve adetlerini muhafaza etmesini bildiğini ve geleneklerine bağlı olduğunu ifade eden Oramiral Yiğit, her iki ülkenin de çağdaşlaşma yolunda büyük atılı mlar, devrimler yapan Meiji ve Atatürk gibi büyük liderleri ve devlet adamları bulunduğunu belirtti. Bugün ikili ilişkilerin çok iyi bir seviyede geliştiğini vurgulayan Oramiral Yiğit, konuk komutanı karargahında ve Türkiye'de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

ORAMİRAL SUGİMOTO

Oramiral Sugimoto ise, Japon-Türk ilişkilerinin Ertuğrul Firkateyni faciasından bugüne kadar çok güzel bir şekilde ilerlediğini belirtti. İran-Irak Savaşı döneminde Tahran'da mahsur kalan Japonları, Türk Hava Yolları uçağının kurtardığını hatırlatan Oramiral Sugimoto, kendisinin Türkiye'ye çok saygı duyduğunu ve bu ziyaretle ilişkilerin daha da gelişmesini umduğunu kaydetti. Geçen yıl Ertuğrul Firkateyni faciasının 120. yıl dönümü olduğunu anı msatan Oramiral Sugimoto, bu vesileyle Japonya Eğitim Filosu'nun Mersin'e demir attığını ve burada eğitim gören genç denizcilerin Türkiye-Japonya ilişkilerini daha da geliştireceğini ümit ettiğini söyledi. Oramiral Sugimoto, Türkiye ziyaretini dört gözle beklediğini ve verimli geçeceğini umduğunu belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim