• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Otobüs firmaları kısa mesafeye yöneldi

Otobüs firmaları kısa mesafeye yöneldi
Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mehmet Ali Akçın, uçak rekabeti nedeniyle karayolu taşımacılık firmalarının kısa hatlara yönelmeye başladıklarını söyledi.

Otobüs firmaları kısa mesafeye yöneldi

Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mehmet Ali Akçın, uçak rekabeti nedeniyle karayolu taşımacılık firmalarının kısa hatlara yönelmeye başladıklarını söyledi.

Şehirlerarası karayolu taşımacılarının kendi içinde yaşanan rekabetin haricinde havayolları ve demiryolu ile de rekabet etmeleri gerektiğini açıklayan Akçın, "Önümüzdeki 5 yıllık ulaşım planlarına bakıldığında özel hava yolları, hızlı trenler ile de rekabet etmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra, otoyolların tamamlanması ile özel otolarla da ciddi bir rekabet yaşanılacağı düşünülüyor" dedi.

Karayolu taşımacılık sektöründe sürekli artan maliyetlerin şirketleri iflasın eşiğine getirdiğini belirten Akçın, "Bütün rekabet unsurları bir araya geldiğinde karayolu ulaşımının lider firmaları “beş yıl sonra beş firma ayakta kalır” şeklinde düşünüyorlar.Sürekli artan maliyetler, özellikle son iki yılda 20’den fazla önemli firmayı iflas ettirdi, bir o kadarı da şirket evlilikleri gerçekleştirdi" dedi.

UZUN MESAFEDE FİRMA SAYISI AZALACAK

Kısa orta mesafelerde hala karayolu taşımacılığının tercih edildiği belirten Akçın, hava alanlarının şehir merkezlerine uzak olması ve yoğun trafik gibi nedenler sebebiyle vatandaşaların kısa ve orta mesafelerde hava ulaşımını tercih etmediğini ifade etti. Uzun mesafelerde ise havayolu ile rekabet etmenin mümkün olmadığını söyleyen Akçın, "Otobüslerimizin her türlü teknolojisi, internet, cep telefonu ve koltuk arkası ekranlar nedeni ile bizim çalıştığımız hatlarda etkisi az. Uzun hatlar için bir çözüm yok, firma sayısı azalacak. Zaten bu kadar uzun süre karayolu yolculuğu da insani değil. Biz de şirket olarak daha çok kısa ve orta mesafe hatlarını çoğaltmak istiyoruz" dedi. Akçın kendilerinin de bu kapsamda Zonguldak hattını açtıklarını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim