• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Otobüslerde de 'İnternet devri' başlıyor

Otobüslerde de 'İnternet devri' başlıyor
Otobüslerde koltuk arkası ekranlardan sınırsız internete bağlanabilme ve istediğin TV kanalını seyretme devri başlıyor…

OTOBÜSLERE 'İNTERNET DEVRİ' GELDİ

Otobüslerde koltuk arkası ekranlardan sınırsız internete bağlanabilme ve istediğin TV kanalını seyretme devri başlıyor…

Otobüs yolcularına sınırsız TV kanalı seyretme ve internete bağlanabilme olanağı sunduklarını söyleyen Çağsat Bilişim Genel Müdürü Bülent Büyükgezici, “Otobüsçü hem yolcunun yüzünü güldürecek hem de ek gelirler ile kazanacak” dedi.

Türkiye’de son yıllarda popülaritesi artan hava yolu ulaşımına karşı zor günler geçiren otobüsçünün imdadına bilişim firmaları yetişiyor. Otobüs yolculuğunu daha keyifli kılmak maksadıyla çalışmalarına devam eden teknoloji şirketleri, her gün yeni bir ürün ile karşımıza çıkıyor. Son teknolojik gelişmelerin sunduğu olanaklar sayesinde artık otobüs koltuğunda MSN’ninize girebilir, internette sörf yapabilir, mail ve sosyal paylaşım sitelerinde dolaşabilir hatta faturalarınızı ödeyebilirsiniz. Kısacası evinizde ya da iş yerinizde bilgisayarınızda ne yapabiliyorsanız otobüs koltuğunda da aynısını yapabileceğiniz bir teknolojiyi bugün size tanıtıyoruz. Çağsat Bilişim tarafından üretilen MyVision markalı PC TV ile yolculuğunuzu büyük bir keyfe dönüştürebilirsiniz.

Çağsat Bilişim ve MyVision PC TV hakkında bilgiler veren Çağsat Bilişim Genel Müdürü Bülent Büyükgezici “MyVision markalı PC TV’yi üretmemizdeki en büyük etken otobüs firmalarından gelen talep oldu. Bildiğiniz gibi sektörde analog, dijital, broadcast, vod, mod olarak adlandırılan birbirinden değişik özelliklere sahip birçok ürün bulunuyor. Dokunmatik olan ya da olmayan bu ürünler, binlerce dolara mal olmasına rağmen sınırlı sayıda televizyon kanalı izlettiriyordu ve bu ürünlerde internet hizmeti de yoktu” diye konuştu.

Uzun bir zamandır otobüslerde kullanılan koltuk arkası televizyon ile PC’yi birleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Büyükgezici, “Yıllardır sektörün içinde olan ve yolcu taleplerini değerlendirerek sektöre çözümler üreten Çağsat Bilişim kurucusu Fuat Çağlar ve ekibimiz ile teknolojiyi yakından takip ederek tablet PC ve koltuk arkası televizyonu internet ile birleştirip benzersiz bir ürünü, benzersiz bir fiyatla otobüslere uygulamaya başladık. Yolculuk boyunca sınırsız ve kesintisiz iletişime sahip ürünümüz ile internet erişimi sağlayabilir, yerli yabancı yüzden fazla TV kanalı ve filmleri izlerken binlerce albüme de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca ofis uygulamaları, sunumlar ve oyunlar kısacası ofisinizdeki PC de ne varsa fazlası MyVision aynısını size sunuyor” dedi.

Her PC TV birbirinden bağımsız

‘MyVision PC TV, temel olarak herkesin bildiği Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi üzerinde çalışan, yazılım mühendislerimizin hazırladığı uygulamalar ve Linux serverlar yardımı ile çalışıyor’ diyen Büyükgezici sözlerini şöyle sürdürdü: “Sistem Android ve Linux tabanlı olması sebebiyle veri güvenliği ve virüslere karşı üst düzey koruma sağlıyor. Donanım tarafında ise Samsung Cortex A8 1Ghz işlemcisi, 800x480 çözünürlükte 300 nits parlaklığa sahip dokunmatik 7 inç ekranı ile net bir görüntü elde etmenizi sağlıyor. Bu sistemde server ya da ana ünitede bir problem olsa bile ekranlar çalışmaya devam eder. Yani her koltuktaki ekran merkezden bağımsız olarak çalışabilme özelliğine sahiptir” şeklinde sözlerine devam etti.

‘MyVision koltuk arkası ekran değil’

Şu anki yapısı ve teknik özellikleri ile MyVision’un sektörde herhangi bir rakibinin bulunmadığının altını çizen Büyükgezici “MyVision koltuk arkası ekran değil, PC TV olduğu için şu anda sektörde rakibi yok. MyVision’un teknik özelliklerinin yanında en rekabetçi faktörü ise fiyatı olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürün, bir otobüs için 22.000 dolarlık fiyatı ile sektördeki rekabeti başka bir boyuta taşıyacak. Ve ekran sektöründe ikinci el pazarın ortaya çıkmasına yol açacak. Bu fiyatı ile MyVision, diğer ürünleri ya fiyat düşürmeye ya da pazardan çekilmeye zorlayacak. Ayrıca Çağsat Bilişim olarak düşük bütçeli firmalar için 10.000 dolardan başlayan fiyatlarla 16 kanala sahip ekran seçeneğimizde mevcut.”

Otobüsçünün çözüm ortağıyız’

Kendilerini bir otobüsün ihtiyaç duyduğu her şeyi temin eden bir çözüm ortağı olarak tanımlayan Büyükgezici, “Ekran sistemlerimizin beraberinde binlerce araçta uygulamasını yaptığımız uydu anteni, sektörün yeni ihtiyaçlarından masaj koltuğu, uzaktan araç izleme ve raporlama sistemleri ile otobüs içinde farklı teknolojik çözümler üreten tek firma Çağsat Bilişim’dir. Bu nedenle otobüs sahiplerinin herhangi bir sorunla karşılaştıklarında tek muhatapla sorunlarını çözebilmesi bizim en büyük artı değerimiz” şeklinde konuştu.

‘Bir ürünün fiyatı kadar satış sonrası da önemli’

Piyasadaki her firmanın öncelikli talebinin en fazla özelliği bulunan ürünü en uygun fiyata alabilmek olduğunu vurgulayan Büyükgezici, “Biz Çağsat Bilişim olarak MyVision PC TV ürünümüzü özelliklerine göre makul bir fiyatla pazara sürmeyi planlıyoruz. Ama tüketiciler bir ürünün fiyatı kadar satış sonrası destek, garanti, yedek parça, servis noktaları ve montaj kalitesine de dikkat etmelidirler. Bu güne kadar binlerce araçta çalışan internet, uydu ve TV ürünlerine verdiğimiz koşulsuz desteği yeni ürünlerimizle de artırarak devam ettirmek istiyoruz. Öncelikle Büyük İstanbul Otogarı içinde 1.000 metrekarelik bir alanda montaj, servis, satış, yedek parça ve imalat alanlarının bulunduğu bir yer organize ediyoruz. Şirketin kurumsal gelişimi çerçevesinde Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon ve Diyarbakır başta olmak üzere satış yaptığımız her noktada anlaşmalı servisler ile garanti kapsamında servis hizmeti vereceğiz. Özellikle İstanbul ve Ankara’da 7/24 servislerimiz çalışacak. Kısaca uygun fiyat, ihtiyaca göre ürün seçeneği, montaj kalitesi, servis ve yedek parça desteği teknolojik yatırım yapacakların ilk düşünmesi gereken unsurlar. Bizim görevimiz bunları müşteriden önce düşünmek ve zaten yüzlerce sorunu olan sektördeki dostlarımızın üstünden yükü biraz olsun alabilmek.”

Otobüsçü internet faturasında herhangi bir sürpriz ile karşılaşmayacak

MyVision PC TV’yi otobüslere takmak ile işlerinin bitmediğini kaydeden Büyükgezici, tüm otobüs yolcularının aynı anda internet hizmetini kullanması durumunda internet hızında hiçbir bir sorunun yaşanmayacağını söyledi. Bu hizmetin otobüsçüye herhangi bir fatura yükü getirmeyeceğini belirten Büyükgezici ayrıca film telifleri, bandrol gibi konularda da otobüsçülerin başının ağrımayacağını sözlerine ekledi. “Bir hizmeti sunarken tam sunmak ve arkasını düşünmek önemli” diyen Büyükgezici sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında yaptığımız iş bir mucize değil. Sadece arkasında bulunan beyin gücü önemli. Öncelikle Turkcell ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde tüm otobüslerimize aylık 89 liraya sınırsız ve limitsiz internet sağlıyoruz. Kesinlikle otobüsçü bu noktada sürprizle karşılaşmayacak. Ve Turkcell’in bu hafta duyurduğu 43,2 Mbps internet erişimi şu anda mevcut internet hızımızı 20 katına kadar arttıracak. Bu sayede sistemimizde uydu anteni kullanmadan TV yayınları yakın bir gelecekte izlenebilecek. Ayrıca sistemde bulunan hafıza özellikleri ile yolda internet kopsa bile yolcu bunu hissetmeyecek. Gerçekten üstün özellikleriyle dikkat çeken bu sistem, şu anda uygulaması yapılmış 2 otobüs yaklaşık 20 gündür hiçbir sorun ve sıkıntı yaşatmadan çalışmaya devam ediyor. Bu sistem yaklaşık 20 aylık bir çalışmanın ürünü ve bugüne kadar tüm testlerden sorunsuz olarak geçti.”

‘Telif hakları ve bandrolde sorun yok’

Hizmeti satın alan otobüsçülerin telif hakları ve bandrol konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını dile getiren Büyükgezici, “Telif hakları direkt olarak benim konum. Filmcilik ve reklamcılık geçmişim, 2004 yılından bu yana sektöre lisanslı film sunuyor olmam ve film şirketleriyle yapmış olduğum anlaşmalar çerçevesinde 7 yıldır çalıştığımız hiçbir otobüste telif hakları konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Bandrol konusu ise gerçekten kafa karıştıran bir konu ve televizyon özelliği olan tüm ürünler bandrol kullanmak zorunda sadece bireysel çalışabilen bilgisayar, notebook, netbook ve tablet PC ürünleri bu kapsam dışında. MyVision da Android işletim sistemine sahip tablet PC olduğundan bandrole ihtiyaç duymamakta. Bu konuyla ilgili TRT’den alacağımız bir yazıda bu konuda tüketiciyi rahatlatacak.”

‘Otobüsçüye ek gelir kazanma şansı sunacağız’

Bu yatırımı yapacak olan otobüsçünün yatırım maliyetini sırf bilet satışından çıkarmasını beklemenin haksızlık olacağını söyleyen Büyükgezici, “Yatırım yapacak olan otobüsçünün yatırım dönüşünü bilet satışından beklemesi haksızlık olur. Bu noktada onlara vereceğimiz en büyük destek; reklam geliri, anket geliri paylaşımı, bilet ve ürün satışı yapma imkanını sağlamak olacaktır.”

Hacı Yusuf ÖZER - LOJİSTİK EKİPMANLAR

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim