• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Otobüste ''dönüş 1 lira'' rekabeti başladı

Otobüste ''dönüş 1 lira'' rekabeti başladı
Konya'daki bazı otobüs firmalarının, azalan yolcu sayılarını artırmak amacıyla düzenlediği kampanya çerçevesinde, gidiş bileti alanlara dönüş bileti 1 liradan satılıyor

Otobüste ''dönüş 1 lira'' rekabeti

Konya'daki bazı otobüs firmalarının, azalan yolcu sayılarını artırmak amacıyla düzenlediği kampanya çerçevesinde, gidiş bileti alanlara dönüş bileti 1 liradan satılıyor.

Kış aylarında yolcu sayısı azalan seyahat firmaları, ''tam seyahat zamanı'' sloganıyla hazırlanan kampanyalarla müşteri çekmeye çalışıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi birçok ile seyahatlerde uygulanan ve Nisan ayı sonuna kadar devam edecek kampanyalardan hem firmalar hem de vatandaşlar memnun.

Konya Metro Seyahat Genel Müdürü Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun en uygunsuz olduğu ve yolcuların genelde dışarı çıkmayı tercih etmediği kış aylarında, müşterilerinin lehine kampanya düzenlediklerini söyledi.

Gidiş bileti alanlara dönüş bileti 1 lira

Kampanyalarının fiyatları yüzde 30 aşağı çekme şeklinde olduğunu ve yasal sınırlar içerisinde her otobüste yüzde 10'unu geçememek üzere (46 koltuklu bir otobüsün 4 koltuğu) çoğu illere gidiş bileti alanların dönüş biletini 1 lira yaparak kampanyayı süslediklerini ifade eden Yılmaz, ''(Dönüş 1 lira) kampanyası hem sektörümüzün canlanmasına hem de hemşehrilerimizin daha çok seyahat etmesine fırsat sağlamış oldu. Biz firma olarak memnunuz, müşterilerimizin de memnun olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Yılmaz, yolcuların büyük ilgi gösterdiği ''dönüş 1 lira'' kampanyasının, sınırlı sayıda koltuğu kapsadığı için indirimli biletlerin günler öncesinden tükendiğini söyledi.

Kampanyanın Nisan ayında da devam edeceğini dile getiren Yılmaz, yolculara özellikle yol güvenliği açısından eğitimli, donanımlı ve kaliteli firmaların tercih edilmesi önerisinde bulundu.

''Dönüş 1 lira'' kampanyasını uygulayan firmalardan Kontur Turizm İşletme Müdürü Mithat Oruç da 3 aylık dönem için düzenlediklerini kampanyalarının nisan sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

''Kampanya ile yolcu sayısı yüzde 40 arttı''

Oruç, kış aylarında yüzde 50 seviyelerine kadar düşen yolcu sayılarını artırmak amacıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini ancak yoğun ilgi nedeniyle kampanya süresini Nisan sonuna kadar uzatma kararı aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Bu kampanyayla birlikte yolcu sayını yaklaşık yüzde 40 artırdık. Yıllardır devam eden tren, deniz ve havayollarına devletin yaptığı ÖTV ve KDV indiriminden yararlanamıyoruz. Mazot, benzin aldı başını gidiyor. Devlet büyüklerimizden beklentimiz bize de müşterilerimize yansıtılacak şekilde yüzde 20-25 bir KDV indirimi sağlanması. Böylece bu indirimi doğrudan müşterilerimize yansıtırız. Devletimiz buna duyarlı olursa memnun oluruz.''

Kampanyayı uygulayan diğer firma Özkaymak Turizm İşletme Müdürü Ahmet Çiçek ise amaçlarının yolcuya hizmet verebilmek olduğunu belirtti.

Çiçek, yolcuların kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim