• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Otokar'dan BURULAŞ'a araç takviyesi

Otokar'dan BURULAŞ'a araç takviyesi
Otokar, Bursa BURULAŞ filosunda hizmet veren 63 otobüsüne yenilerini ekledi. Otokar’ın teslim ettiği 4 adet M-2010 ve 30 adet Kent 290LF, BURULAŞ filosunda hizmete başladı.

Yeni Otokar araçları Bursa toplu taşımasında kullanılmaya başlandı

Otokar, Bursa BURULAŞ filosunda hizmet veren 63 otobüsüne yenilerini ekledi. Otokar’ın teslim ettiği 4 adet M-2010 ve 30 adet Kent 290LF, BURULAŞ filosunda hizmete başladı.

Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar’ın çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı M-2010 ve Kent LF araçları, Bursa şehir içi toplu taşımada kullanılmaya başlandı. 63 adet Otokar DORUK LE aracını filosunda barındıran BURULAŞ’ın (Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği) yeni açtığı otobüs ihalelerini kazanan Otokar’ın Bursa’ya teslim ettiği 4 adet M-2010 ve 30 adet Kent 290LF yolcu taşımaya başladı. Otokar, bu yıl başında da 18 adet Doruk LE’yi Burulaş’a teslim etmişti.

6-9-12 metre sınıflarında Bursa’nın her türlü yolcu taşımacılık ihtiyacını karşılıyoruz

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Bursa gibi modern ve çağdaş bir şehirde toplu taşımada kullanılan araçların da hem dış hem de teknik özellikleri ile bu standartlara uygun olması çok önemli. 6 metrelik M-2010, 9 metrelik Doruk LE ve 12 metrelik Kent LF otobüslerimiz ile Bursa’nın her türlü yolcu taşımacılık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu araçlarımız, Bursa halkını en konforlu ve güvenli şekilde taşımak, yaşlısından engellisine kadar tüm vatandaşların rahatlıkla inip binmesini sağlamak üzere tasarlandılar. Üstelik otobüslerimiz çevreci motorları ile yeşil Bursa’nın korunmasına katkı sağlarken, düşük işletme giderleri ile yük getirmeyecek. Otokar araçlarının Bursa yollarında çağdaş toplu taşımacılığın simgesi olacağına inanıyorum. Bursa’da hizmet vermeye başlayan araçlarımız Bursa halkına hayırlı olsun.” dedi.

M-2010

Yüksek manevra kabiliyeti ve modern tasarımı ile dikkat çeken M-2010, 4 silindirli 3.000 cc motoruyla, 146 PS ve 350 Nm. torku ile sınıfının en güçlü motoruna sahip. M-2010’un motoru, zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro 4 emisyon seviyesinde egzoz gazı salınımı sağlıyor, bu yönüyle çevre korunmasına da katkı sağlıyor. M-2010 basamaksız girişi ile çağdaş bir taşımacılık sunarken, aydınlık ve geniş iç hacmi, isteğe bağlı olarak sunulan kliması ile de ferah bir yolculuk vaat ediyor. Dört tekerde havalı süspansiyonun ilk kez uygulandığı araç olan minibüs, bu özelliği ile yolculara eşsiz bir konfor da sağlıyor. Örme şasiye sahip aracın modüler yapısı sayesinde farklı kullanım alanları için farklı araç iç yerleşimleri sunuluyor. Tüm akslarda havalı süspansiyon sistemi, hava takviyeli hidrolik disk frenleri, yolcu ve sürücü emniyet kemerleri, imdat freni ile konforlu ve emniyetli sürüş imkanı sunan M-2010, ABS’li fren sistemi ile de üstün güvenlik sağlıyor.

Kent 290LF

12 metrelik KENT LF, basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sunuyor. Düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü olan Kent 290LF, şehiriçi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor. Düşük emisyonlu çevreci motoru ile şehiriçi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vaad eden Kent LF, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken; ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

Doruk 215LE

Alçak taban girişli DORUK 215LE, kolay yolcu iniş-biniş avantajı ile hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkan sağlamak amacıyla tasarlandı. Düşük dönüş yarıçapı ve 9 metrelik boyu ile DORUK 215LE, özellikle yapılaşma nedeni ile büyük otobüslerin kullanılamadığı veya ekonomik olmadığı alanlarda çağdaş ve modern toplu taşıma çözümleri sunuyor. Doruk 215LE, Türkiye'nin 9 metre sınıfında basamaksız tek ulaşım aracı olması ve otobüs - midibüs sınıfları arasında yeni bir segmentte yer almasıyla yolcu taşımacılığına alternatif getiriyor. Bu özelliği ile araç Türkiye’de şehir içi toplu ulaşım alanında yeni bir araç sınıfı yaratarak bir ilk oluyor. Doruk 215LE, engelli ve bebek arabası iniş-binişleri için özel tasarımlara sahip. Arka kapısında kullanılan rampa sistemi ile çağdaş taşımacılık sunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim