• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Otomotiv şirketkeri, Çin'in temiz enerji hamlesine büyük ilgi gösterdi

Otomotiv şirketkeri, Çin'in temiz enerji hamlesine büyük ilgi gösterdi
Çin'in çevreyi koruma ve hava kirliliğini önleme çabaları yenilenebilir enerji piyasasını genişletiyor ve sektör liderlerinin ilgisini çekiyor.

Çin'in çevreyi koruma ve hava kirliliğini önleme çabaları yenilenebilir enerji piyasasını genişletiyor ve sektör liderlerinin ilgisini çekiyor. Otomotiv şirketleri, dünyanın en hızlı büyüyen yeni enerjili araç piyasası için birbiriyle yarışıyor.

ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla'nın bir fabrika açmak üzere Shanghai ile görüşme aşamasında bulunduğu ve şirketin "Çin pazarına derinden bağlı olduğu" öğrenildi.

Ford, yakın zamanda Anhui Zotye Otomobil Şirketi ile elektrikli araç üretimi ve Çin'deki satışları için ortak olacağını ve 2025'e kadar 15 modeli piyasaya süreceklerini açıkladı.

Yabancı şirketlerin ilgisi, Çin'in yeni enerjili araçlar için vergi muafiyeti ve sübvansiyonlarla çevre koşulları üzerindeki baskıyı hafifletme çabaları nedeniyle yükseldi.

Hükümetin inisiyatifindeki fırsatlar yalnızca otomotiv sektöründe görülmüyor, aynı zamanda kimyasal madde üreticilerinden doğal gaz tedarikçilerine pek çok şirket, Çin'in yeni enerji piyasasının uzun vadeli ve sürdürülebilir büyüme vaadinden etkilenmiş durumda.

İsviçre'nin kimya devi Clariant, küspeyi etanole çeviren "sunliquid" teknolojisini pazarlamak için Çinli ortaklar arıyor. Şirketin biyo-yakıt ve türevleri bölümünün sorumlusu Markus Rarbach, söz konusu teknolojilerinin 2018 itibarıyla geniş kullanımda olabileceğini belirtti.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komitesi ve Ulusal Enerji İdaresi, geçen eylül ayında, 2020'ye kadar biyo-etanol yakıtın kullanımını artırmayı kararlaştırmıştı. Buna göre, yılda 50 bin ton selülozlu etanol üretimi yapılacak bir fabrika inşa edilmesi planlanıyor.

Yakıtlardaki dönüşüm kışın görülen hava kirliliğinin azaltılmasına da katkı sağlıyor. Beijing, bu yıl ısıtma amaçlı kullanılan kömür yakmalı 4 bin kazanı kapattı, kömürün yerine doğal gaz ve elektriğin kullanımını yaygınlaştırdı, yerli yakıt şirketlerini yabancı ülkelerde yeni gaz kaynakları aramaya teşvik etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ziyareti esnasında imzalanan anlaşmaya göre Sinopec, Alaska'da sıvılaştırılmış gaz keşfini üstlenecek. Çin Ticaret Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, söz konusu projenin ABD'de 70 bin kişiye istihdam yaratacağı gibi Çin'de de yıllık karbondioksit emisyonunu 80 milyon ton azaltması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim