• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Özmen: "UND Deniz başarmak zorunda"

Özmen: "UND Deniz başarmak zorunda"
2011 Stratejik Hedefler Çalıştayı’nda konuşan UND Başkanı Özmen, ana hedeflerinin uluslararası nakliyecilik sektöründen alınan payın artırılması olduğunu söyledi.

Özmen: "UND Deniz başarmak zorunda"

2011 Stratejik Hedefler Çalıştayı’nda konuşan UND Başkanı Özmen, ana hedeflerinin uluslararası nakliyecilik sektöründen alınan payın artırılması olduğunu, bu noktada UND Deniz’in sektöre büyük katkı sağlayacağını ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 2011 yılı Stratejik Hedefler Çalıştay’ı 6 Mart Cumartesi günü Pendik Divan Asia Otel’de gerçekleştirildi. 2011 yılı hedeflerinin belirlendiği çalıştayda sektör maliyetlerinin azaltılması, uluslararası işbirlikleri, AB’ye uyum, geçiş belgeleri sorunları, sınır kapılarındaki sorunlar ve ro-ro taşımacılığının yanı sıra Ortadoğu’daki son gelişmeler konuşuldu. Çalıştayda dernek tarafından belirlenen hedeflere üyelerin dilek ve önerileri neticesinde belirlenen hedefler de eklendi.

“Sorunlara takılırsak yerimizde sayarız”

Toplantı sonrası genel bir değerlendirmede bulunan UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, çalıştayda dile getirilen sorunların yıllardır gündeme getirilen sorunlar olduğuna dikkat çekerek, “Bugün burada 59 sorundan bahsettik. Ancak bunlar hep yaşadığımız sorunlar. Sürekli yaşadığımız sorunları gündeme taşırsak, sürekli bu sorunlarla uğraşırsak bir adım ileriye gidemeyiz” diye konuştu. Sektörün pazar payının nasıl geliştireceğinin konuşulması gerektiğine vurgu yapan Özmen şunları söyledi: “Asıl üzerinde durmamız gereken sektör temsilcisi arkadaşlarımızın gelirini artırmak adına Avrupa ve dünya pazarında pastadan nasıl pay alacağımız. Rekabeti artıracak koşulları değerlendirip bunlar üzerinde durmamız. Bu payı alırken müşterilerimize neler sunacağımızı, rekabet ettiğimiz Avrupalı taşımacıdan farkımız ne olacağını konuşmalıyız. Eğitimli şoför ve yüksek kaliteli araçlarla çalışmalıyız. Rekabet eskisi gibi değil. Biz kendimize rakip gördüğümüz ülke için daha büyük rakibiz. Araç sayımız, yetişmiş eleman sayımız, potansiyelimiz daha yüksek. Onların verdiği hizmetin çok üstünde hizmet vererek pazar payımızı büyütmeliyiz. Ortadoğu’daki gelişmeler oradaki sektörün büyümesine, yenilenmesine neden olacak ve ticaretini kendi araçları ile yapmak isteyecek. Bunlarla ilgili çalışmalar yürütmeliyiz.”

“UND Deniz bu kez başarmak zorunda”

Konuşmasında UND Deniz’in faaliyetleri konusunda üyelerden gelen eleştirilere de cevap veren Özmen, “UND Deniz’in yüzde 99.6’sı sektöründü. Sektörün bu gemi şirketinin hayatta kalması için elini taşın altına koyması gerekiyor. Ancak siz bu şirketi kuran arkadaşları ‘ayrıcalıklı azınlık’ diye nitelendirirseniz kime yaptıracağız bu işi?” dedi. UND Deniz’in ayakta kalması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Özmen, şöyle devam etti: “Sektörün faydasına olan işler için bu işi organize edenlere güveneceksiniz. Organize edenler ‘bu iş yapılacak, hayata geçecek ve sektöre açılacak’ diyor. Buna inanmazsanız yapacak bir şey yok. Bu motivasyonu bozarsak treni bir daha kaçırırız ve başarısız oluruz. Dördüncü kez başarısız olmak istemiyoruz. Bu ülkenin parası cebimizden çıktı, yabancılara gitti. Bir kere daha başarısızlığa tahammülümüz yok. Bir gün iki gün geç olabilir. Araştırmalı ve çalışmalı ve doğru karar alabilmek için tartışmalıyız.”

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim