• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Piri Reis Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Piri Reis Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı
Piri Reis Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Mezun olan öğrenciler, diplomalarını, Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleştirilen törenle aldılar.

2008 yılında hizmete giren Piri Reis Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılında ilk mezunlarını verdi. Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Piri Reis Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Piri Reis Üniversitesi’nin 2008 yılında kurulduğunu söyleyerek, “Kendisini denizciliğe adamış, adını deniz tarihinin önemli isminden almış, denizciliği milli ülkü olarak benimsemiş Piri Reis Üniversitemiz’in ilk mezuniyet törenine hoş geldiniz. Bugün artık ben Piri Reis’ten mezun oldum diyenlerin ilk günü. Bugün öğrencilerimiz ve hepimiz için çok mutlu bir gün. Bugüne kadar uzun ince bir yoldan gelindi. Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın kurulmasıyla yola başlandı. Ardından üniversite olma şartının gelmesiyle ayrı bir mücadele yaşandı. Neticesinde 2008 yılında üniversitemiz kuruldu. Denizcilik Fakültesi ve Gemi İnşaa bölümünde ilk öğrenciler alındı. 2013 yılında mükemmel bir kampüste eğitime geçildi. Prof. Dr. Osman Kamil Sağ başta olmak üzere tüm idari kadro çok çalıştı. TÜDEV ve DTO’nun katkılarıyla bugünlere geldik” dedi.

ORAL ERDOĞAN: YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Erdoğan, mezun olan öğrencilere hitaben, “Yaşamak için hava, su neyse kendini yenilemek de çok önemlidir. Bizler sizin özgeçmişinizden ziyade özgeleceğinizle ilgilendik. Artık açık denizlerde Piri Reis haritasının üzerinde güvenli bir şekilde ‘yelkenler fora’ diyorsunuz. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

METİN KALKAVAN: BUGÜN TARİHİ BİR GÜN

Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türk Deniz Eğitim Vakfı(TÜDEV) Başkanı Metin Kalkavan, yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için tarihi bir gün olduğunu belirterek, “22 seneyi konuşuyoruz. Çok emek verdik. Türk insanı olarak hep zoru seçeriz, zoru başarmaya çalışırız. Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın kuruluşu da böyle bir hikaye. Dünyada benzeri olmayan bir durum, bir sektörün bir araya gelip eleman eksikliğini gidermek için yola çıktığı bir vakıf. Bugün geldiğimiz noktada diyoruz ki, iyi ki bu vakfı kurmuşuz. Eğitim çok farklı bir konu. Bir okul kurmak ve gençleri meslek sahibi yapmak ve denizlere bırakmak çok farklı bir şey. Sosyal proje olarak bu en üst nokta” şeklinde konuştu.

“DTO PARA AKITMAYA DEVAM EDİYOR, HELAL OLSUN” 

TÜDEV’in çok uzun yoldan geldiğini, kuruluşunda çok badireler atlattığını ifade eden Kalkavan, “Ama TÜDEV’in geldiği noktada 2 binin üzerinde mezunla denizlerde yerini alıyor. Bu uzun yolda birçok kurumun ve kişilerin katkıları oldu. Burada Deniz Ticaret Odası’nı ayrı bir yerde tutmak lazım. Baştan beri buna destek veren Deniz Ticaret Odası(DTO)’dır. Dünyada hiçbir oda böyle bir girişimde bulunmamıştır. DTO’nun bütün kaynakları bu proje için akmaya devam ediyor. Helal olsun. Bugün geldiğimiz noktada çok büyük bir aileyiz. Akademik kadromuz her geçen gün büyüyor. Akademik kadromuzun büyümesiyle denizcilik ordumuz, öğrencilerimiz de her geçen gün artıyor. Bu okul hepimizin. Okulları ayırmak doğru değil, esas okulları hayata geçirmek önemli. Bu serüvende çok zorluk çektik. Osman hocama teşekkür ediyorum. Öğrenciler tarafından sevilmek apayrı bir öneme sahiptir. Türkiye’de üniversite kurmak çok kolay değil. O zamanlarda yeşil sermaye nitelemesinin yapıldığı zamanlarda çok eziyet çektik. YÖK kapılarında bekledik ama sonunda başardık. Sonunda üniversite olarak ortaya çıkmayı başardık. Çok değerli akademisyenlerimiz var ve kadromuz devamlı büyüyor. Çok genç rektörümüz geldi. Kendisi de gemi inşa mühendisi, finans profesörü. Hepsine burada teşekkür ediyorum” dedi.

“YOLUN DAHA BAŞINDAYIZ”

“Sayın velilerimiz, size söz verdiklerimizin çoğunu yaptık. Sadece yurtlarımızı istediğimiz gibi yapamadık. Çocuklarınızı mezun olduklarında hazır meslek sahibi haline getirdik. Hepsinin işi hazır, gelecekleri de parlak. Onlara çok güzel bir okul ile çok güzel bir gelecek hazırladık” diyen Kalkavan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu daha başlangıç, yolun daha başındayız. Mezun olarak gelecek 5 yılda binlere yaklaşacağız. Bu bir denizcilik ordusu, bu denizcilik ordusuna her sene katkı yapmaya devam edeceğiz.”

“ÜLKENİN GİYDİĞİNİZ ÜNİFORMA GİBİ GİBİ AK İNSANLARA İHTİYACI VAR”

Mezun olan öğrencilere de seslenen Kalkavan, “Gençler bugün benim için farklı bir gün. İlkler her zaman farklıdır. Sizler bu üniversitenin ilk mezunlarısınız. Geleceğinizin iyi olacağını biliyoruz. Ama size öğrettiklerimizin yanında ülkenin sizin gibi dinamik, geleceği parlak, giydiğiniz üniformalar gibi ak insanlara ihtiyacı var. Bunu hiç unutmadan çalışmanıza devam edeceksiniz. Bazılarınız ileride işveren olup aramıza katılacak. Hepiniz denizde kalmayacaksınız, geleceğin yatırımcısı olacaksınız. Bugün hayatınızın önemli bir kilometretaşı. Sizi dışarıda kucaklayacak koskoca bir denizcilik ailesi var. Dünyanın neresine giderseniz gidin, siz artık uluslar arası ünvana sahip, 168 ülkede çalışabilecek formasyonda yetiştirildiniz. O açıdan biz Piri Reis Üniversitesi olarak, sadece ülkemizde değil, dünyada çalışacak insanları yetiştirmeyi amaçladık. Aile çok büyük, geleceğiniz parlak. Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.

HABER: Sinan Saygı-Namet Ozan Eğrin-Fatih Serdar Özgültekin- DENİZ HABER AJANSI

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim