• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Piyasa prim indirimine direniyor

Piyasa prim indirimine direniyor
Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Kemal Gazioğlu vatandaşların trafik sigortası primlerinin bir kısmının iadesi için kendilerini aradıklarını belirterek, "‘Para bizde değil vallahi billahi diyoruz’ inanmıyorlar. diye konuştu.

20 milyon 99 bin araç sahibinin pahalı olmasından şikayet ettiği trafik sigorta poliçe tutarlarının düşmesi konusunda Sigorta Acenteleri Derneği'nden çözüm reçetesi geldi. SADER Başkanı Kemal Gazioğlu, kısa adı TRASK olan Trafik Sigortaları Kurumu'nun kurulması ile yüksek tutarlı poliçelerin sona ereceğini savundu. Gazioğlu, hükümetin sigorta şirketlerine primleri indirmeleri konusunda baskı uygulamasının şikayetleri azaltmadığını belirterek şöyle dedi:

“Vatandaşlar medyaya yansıyan haberler üzerine acentelerini arayıp ‘fazladan aldığınız paraları ne zaman vereceksiniz?' diyor. ‘Para bizde değil vallahi billahi diyoruz' inanmıyorlar. Şirketler cüzi de olsa indirim yapmaya başladılar ama, piyasa hala indirime karşı direnç gösteriyor. Hazine elindeki kartları yavaş yavaş oyuna sokuyor. Piyasaya yeni giren şirketler veya devlete ait sigorta şirketleri hamleler yapıyor. Ama nafile sanki bu işi yormaya vatandaşı üzmeye devam edecek gibi görünüyor”

Gazioğlu, müşterilerine trafik sigortası konusunu anlatmaktan mevcut işlerini yapamadıklarını da söyledi ve tamamlayıcı sağlık poliçelerinin daha çok şirket tarafından çeşitlendirilmeye başlandığını kaydetti.“Çok büyük bir Pazar bizi bekliyor” diyen Gazioğlu şunları söyledi:

“Ocak 2017 itibariyle zorunlu bireysel emeklilik uygulaması başlıyor. Biz acenteler tüm bu yeni gelişmelere göre tavır almamız, beynimizi, ekibimizi hazırlamamız gerekirken poliçe tutarları ile uğraşıyoruz. Çözüm TRASK ‘Trafik Sigortaları Kurumu'. Deprem sigortalarında DASK teminatları, primleri ve komisyonu belirliyor. Türkiye'nin neresinden DASK poliçesi satın alırsanız alın prim değişmiyor. TRASK hayata geçerse DASK gibi teminatlar, primler ve komisyonlar standart olur. Vatandaş ne ödeyeceğini bilir. Hazine şirketlerin mali gücünü ölçme derdinden kurtulur. Biz acenteler de iş paylaşımı, komisyon indirimi, yasal olmayan şubeler, çantacı acenteler, mail yolu ile haberleşmeler, sorgulamalar gibi dertlerden kurtuluruz. Tüm zorunlu poliçelerini, MESİM'de (Mesuliyet Sigortaları Merkezinde) toplarız. Böylece taraflar rahatlar tartışmalara ve kavgalara son verilir. SADER olarak bu konuda hazırladığımız çalışmayı Hazine Müsteşarlığı'na öneri olarak sunacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim