• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

POSTEUROP Genel Kurul Toplantısı başladı

POSTEUROP Genel Kurul Toplantısı başladı
PTT’nin ev sahipliğini yaptığı, 2011 Yılı Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (POSTEUROP) Genel Kurul Toplantısı, 12-13 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Hilton Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmek üzere bugün başladı.

Posta ve Telekomünikasyon İdareleri Avrupa Konferansı’nın (CEPT) 1992 yılından itibaren yeniden teşkilatlanması sonucu Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (POSTEUROP) adı altında 49 Avrupa Kamu Posta İşletmecisinin üye olduğu yeni bir Posta İşletmesi Birliği kuruldu. Sadece CEPT üyesi ülkelerin Kamu Posta İşletmecilerinin katılabildiği bu PTT’de üye konumunda.

Oturumların devam edeceği iki gün boyunca, Avrupa Birliği bünyesinde posta alanında geleceğe dönük planlar ile yapılan tüm değişiklikleri yakından izlemekte ve üyelerini bu konuda bilgilendirerek uyum sürecinin daha hızlı işlemesi açısından Avrupa Birliği ile ilişkilerin hız kazandığı günümüzde oldukça faydalı olması konusunda ülke temsilcileri görüşlerini bildirecekler.

Toplantıların başladığı bugün sabah oturumda genel kurula hitaben ev sahibi olarak bir konuşma yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, globalleşen dünyada artık her şeyin değiştiğini ve değişmeyen tek şeyin değişim kendisi olduğunu kaydetti. Tural konuşmasını şöyle sürdürdü: “

Bilindiği üzere, teknolojik gelişmeler, diğer alanlarda olduğu gibi haberleşme alanında da önemli değişimlere yol açmakta ve bunun doğal bir sonucu olarak da posta sektöründeki faaliyetlere, yeni stratejiler oluşturmak suretiyle yön verilmektedir. Dünyada her şey değişiyor. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Biz de kurum olarak bu değişimlere en hızlı şekilde ayak uyduruyoruz. Türkiye, bulunduğu coğrafyada etkin görevler üstlenebilmek amacıyla posta alanında son teknolojiyi uygularken, sektörde ortaya çıkan gelişmeleri de yakından takip etmektedir. gerek POSTEUROP gerek UPU üyesi diğer ülkeler ile sıkı işbirliği içinde olan ülkemiz, mevzuat uyumuna büyük önem vermektedir.”

Osman Tural, “Bu çerçevede ülkemizde, posta sektöründe rekabeti teminat altına alacak ve sektörü modern bir düzenleyici sisteme kavuşturacak bir ulusal düzenleyici birim oluşturularak Türkiye’de posta sektörünün kademeli, aşamalı ve AB posta direktifleriyle uyumlu bir şekilde serbestleştirilmesini, posta tekelinin belirli limitlere çekilerek evrensel posta hizmetini sağlamakla yükümlü kılınan Türk posta idaresinin görev, yetki ve sorumluluklarının yeniden belirlenmesini sağlayacak olan yeni kanun tasarısı çalışması tamamlanmış olup yakın zamanda yasalaşması beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Günümüzde dünyada yaşanmakta olan dönem “Bilgi, teknoloji ve iletişim çağı” olarak da adlandırılmaktadır diyen Tural, “Giderek küreselleşen sektörümüzde yaşanan yenilikler, müşteri beklentileri, pazardaki serbestleşme ve artan rekabet şartları da göz önüne alınarak posta hizmetlerinin günün koşullarına uygun olarak verilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda, ülkelerimiz arasındaki posta-kargo lojistik ağının en son ihtiyaçları karşılayacak şekilde yapılandırılması kaçınılmaz bir gereklilik olup yoğun bir işbirliğini gerekli kılmaktadır” açıklamasında bulundu.

Kaynakların sınırlı, ihtiyaçların ise sonsuz olması kurumları, stratejik önceliklerini belirlemeye itmektedir ifadesini kullanan Genel Müdür Tural,  “İnsanlığın refahının sürekliliğinin, ortaya konan projelerin sosyal sorumluluk taşımasına, alternatif enerji kaynaklarına yönenilmesine, artan nüfusun ihtiyacının çok daha az kaynak harcayarak karşılanmasını sağlayacak, yeni keşiflere, yeni projelere ve yeni metodlar üretilmesine bağlı olduğu herkesin malumudur” diye konuştu.

POSTEUROP’un kuruluşundan itibaren posta idarelerini belirli ilkeler etrafında birleşme potansiyeli ve kaynaştırıcı rolü artmıştır vurgusunu yapan Tural, “Bugün bütün posta idarlerinin ekonomik ve sosyal hayatın içinde daha çok yer alması, e-ticaret ve uluslararası kargo taşımacılığı gibi faaliyetler sayesinde posteurop da önemli bir dinamik güçtür. Bu yılki genel kurulun teması olan “daha iyi için değişim” e uygun olarak, bizler de PTT olarak bu dönüşüm çalışmaları kapsamında, ürün çeşitliliğimizi, gelir kaynaklarımızı ve kalite koşullarımızı sürekli arttırmaya yönelik projeleri hayata geçirmek, günün rekabet koşullarına ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde hizmet vermek için büyük bir çaba içerisindeyiz” diye konuştu.

13 Ekim günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ında katılacağı 2011 Yılı Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (POSTEUROP) Genel Kurul Toplantısı’na; 11 ülkeden 26’sı yönetici pozisyonunda olmak üzere 124 katılımcı yer alıyor. Kongrede 47 ülkenin de temsilcisi yer alıyor.

genel-salon.jpg

 Cengiz TEPEBAŞ

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim