• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

PTT, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

PTT, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Tayfun TALİPOĞLU tarafından PTT Genel Müdürlük Binası Avrasya Lokali’nde, PTT Genel Müdürlüğü ve Ankara PTT Başmüdürlüğü personeline sohbet ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TAYFUN TALİPOĞLU İLE KUTLANDI…

PTT Genel Müdürlüğünce, yoğun bir tempo ile çalışan PTT personelinin oluşturulacak soysal ortamlarda ve sosyal amaçlı faaliyetlerde bir araya gelmeleri ve birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak, aralarında ekip ruhunu güçlendirerek, iş verimlerinin artırılması ve bu şekilde kurum aidiyetlerini ve iş motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla sosyal aktiviteler düzenleniyor.

Bu kapsamda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Gazeteci ve Televizyon Yapımcısı Tayfun TALİPOĞLU tarafından PTT Genel Müdürlük Binası Avrasya Lokali’nde, 8 Mart 2012 Perşembe günü saat 14.30’da, PTT Genel Müdürlüğü ve Ankara PTT Başmüdürlüğü personeline, “Kadınlar Ne Kadar Annemiz, Ne Kadar Yarimiz” adlı sohbet ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Sohbet ve şiir dinletisi, PTT Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Özay ATBAŞ, PTT Genel Müdürlüğü Daire Başkanları ve kurum personeli tarafından beğeniyle izlendi.

Büyük bir ilgiyle ve beğeniyle dinlenen ve izlenen Tayfun TALİPOĞLU’nun sohbeti, sık sık alkışlarla kesildi. Anne, eş, sevgili ve çocuklarla ilgili sohbet ve şiir dinletisi, PTT personelinin, özellikle bayan personelin motivasyonuna olumlu katkılar sağladı.

Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği’ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında tasarlanan “Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol” kampanyası çerçevesinde Kuruluşumuz ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda Kuruluşumuzca 08.03.2012 tarihinde tedavüle sunulan sürekli posta pullarında kampanya görsellerine yer verildi.

Kadına yapılan şiddetin engellenmesi, toplumda bu tür olaylara karşı duyarlılık yaratılması ve kampanyaya olan ilginin artırılmasına destek olmak amacıyla, Kuruluşumuzca Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilen 8 Mart 2012 tarihinde tedavüle sunulmak üzere “Türkiye’de Kadın-Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması” emisyon adı ile 3 ayrı görselin yer aldığı, toplam 15.000.000 adet pul tedavüle sunulmuştur. Söz konusu pula ait tabakalar gömme zımbalı olarak hazırlandı.

Kuruluşumuzca 18.11.1957 tarihinde tedavüle sunulan “Türkiye’de Ormancılığın 100. Tedris Yılı” emisyon adıyla tedavüle sunulan pullarda yer verilen bandanet uygulamasına, 55 yıl aradan sonra, kadına yapılan şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla “ BİZ DE VARIZ”, “DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL” ve “ KADINLAR TOPLUMUN AYNASIDIR” sloganlarıyla pullarda tekrar yer verildi.

Ayrıca, 08 Mart 2012 tarihinde “Türkiye’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması Konulu Sürekli Posta Pulları 08.03.2012 ANKARA” ibareli ilk gün zarfı satışa sunularak, aynı tarihte Ankara PTT Başmüdürlüğü Ulus PTT Merkez Müdürlüğü Filateli gişesinde ilk gün damgası kullandırıldı.

2.20120309102604.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim