• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu NGS için tarih verdi

Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu NGS için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk reaktörünü 2023 senesinde hizmete alacağız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerle AK Parti Genel Merkezinde bir araya geldiği iftar programında konuştu.

"ABD'NİN ELİNE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN KANI BULAŞMIŞTIR"

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ilişkin Erdoğan, "Kudüs'te yaşananlar, popülist aymazlığın, ne tür vahim sonuçlarının olabileceğinin en acı ispatıdır. Attığı son provokatif adımla ABD Yönetimi, İsrail'in katliamlarına da ortak olmuştur. Açık söylüyorum, ABD'nin eline Filistinli çocukların kanı bulaşmıştır. Kanı. Amerikan yönetiminin bundan sonra, demokrasi, insan hakları, özgürlükler, barış konusunda söyleyeceği sözlerin hiç bir kıymeti harbiyesi olmayacaktır. Bebek katillerinin sırtını sıvazlayan bir anlayışın demokrasiden bahsetmesi tam bir oksimoronluk örneğidir. Uluslararası hukuku hiçe sayan bir zihniyetin başkalarına hukuk telkin etmesi ise pişkinlik, yüzsüzlüktür. Kudüs-ü Şerif üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız. İlk kıblemizi, on yıllardır kan, gözyaşı ve işgalden beslenen bir devletin insafına asla terk etmeyeceğiz. Filistin'deki son gelişmeleri yine BM Genel Kurulu'na götüreceğiz. Vicdan sahibi herkesin desteğini alacağız. Kudüs barış, huzur yurdu olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Siz değerli büyükelçilerin de Türkiye'nin bu kutlu mücadelesine destek vereceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"PKK, PYD, DEAŞ VE YENİ NESİL HİBRİT BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLAN FETÖ ..."

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, "PKK, PYD, DEAŞ ve yeni nesil hibrit bir terör örgütü olan FETÖ ile kararlılıkla mücadele yürütüyoruz. Ancak uluslararası alanda teröre karşı çifte standart sürüyor. PKK paçavraları yıllardır batı ülkelerinde serbestçe kullanabiliyor. Terör örgütleri karşısında böyle ikircikli tutum sergiledikçe, kimse kusura bakamsın terörle mücadelede bir arpa boyu yol alınması mümkün değildir. Türkiye bekasına yönelik tehditlere karşı kendi önlemlerini almaktadır. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'yla 4 bin kilometre karelik alanı teröristlerden temizledik. Etkisiz hale getirilenler arasında farklı ülkelerden gelen yabancı teröristler de bulunuyor. Her iki harekat sırasında da ciddi karalamalara maruz kaldık. Ülkemiz hakkında olmadık iftaralar atıldı. Terör örgütünden alınan Rakka hayalet şehre dönüşürken, Türkiye'nin kurtardığı Afrin'de insanlar hemen ertesi gün normal hayatlarına devam etti. Geri dönen Suriyeli sayısı 160 bini aşmış durumda" diye konuştu.

NÜKLEER ENERJİDE BARIŞÇIL AMAÇ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nükleer enerjiden barışçıl amaçlarla faydalanılmasını sonuna kadar savunuyoruz. Her ülkenin buna hakkı olduğunu düşünüyoruz. Enerji ihtiyacını bu yoldan karşılamak isteyen ülkelerin hakkına da herkesin saygı göstermesi gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

ERDOĞAN AKKUYU İÇİN TARİH VERDİ!

Akkuyu nükleer santrali'nin ilk rektörü 2023 senesinde hizmete alacağız.

ASIL TEHDİT NÜKLEER SİLAHLARDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nasıl dünyanın 31 ülkesindeki 450 nükleer santral bizim için tehdit değilse, çok sıkı denetlendiği sürece başkalarınınki de tehdit oluşturmayacaktır. Ülkemiz ve bölgemiz için asıl tehdit nükleer silahlardır." dedi.

Erdoğan, "Tüm dünya nükleer silahlardan temizlenmeli. Ellerinde 15 bini aşkın nükleer başlıklı silah bulunduranlar şu anda dünyayı tehdit etmektedir. Eğer adil davranacaksak, adil yaklaşım göstereceksek, o zaman nükleer silah sahibi olduğu bilinen ülkelerin nükleer güç santrallerini tehdit olarak göstermesinin dünya kamuoyunda hiçbir inandırıcılığı yoktur." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim