• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Recep Tayyip Erdoğan: Akkuyu'da ay sonuna kadar temel atılmasını istiyoruz

Recep Tayyip Erdoğan: Akkuyu'da ay sonuna kadar temel atılmasını istiyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu nükleer santralinde ay sonuna kadar temel atılmasını istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın yapımını gerçekleştireceği ve Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Mersin Akkuyu için bu ay sonuna kadar temel atılmasını istediklerini belirterek; ayrıca Rus gazını taşıyacak Türk Akımı'nda ikinci hat için talimat verdiğini söyledi.

Rusya, Kuveyt ve Katar ziyaretlerinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali konusunda, "Temel atma törenini istiyoruz ki bu ay sonuna kadar yapalım. Bununla ilgili hazırlıklar sürüyor" dedi.

Rus gazını taşıyacak ve nihai olarak bu gazın Avrupa'ya taşınması hedeflenen Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı için Rusya'nın çalışmalarını sürdürdüğünü ve deniz altında boru döşeme çalışmalarında 448 km'lik bölümün tamamlandığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk Akımı'nda gerçekten Rusya çok yoğun bir çalışma sürdürüyor. Türkiye tarafındaki hazırlıklar da devam ediyor. Buradan Avrupa'ya bu Türk Akımı hattının geçmesi önem arz ederken, ikinci bir hattın yapımı ile ilgili çalışma konusunda Enerji Bakanımıza gereken talimatı oradaki (Rusya) müzakereden sonra verdik. İkinci hatla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Türk Akımı hattı çift hat olarak devam etme imkanını yakalamış olacak. Burada ikinci hat ağırlıklı olarak Türkiye'ye hizmet veren bir hat olmuş olacak."

Erdoğan, Türkiye'nin de Kıyıköy'den itibaren hattın yapımı için adım atacağını kaydederek, "Bunların olması, hele hele bir hat değil, iki hat olarak da devam etmesi bizimle ilgili olması stratejik öneme haizdir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim