• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C

Rhenus'la yapılan iş birliği Solmaz Gümrük Müşavirliği'ni büyüttü

Rhenus'la yapılan iş birliği Solmaz Gümrük Müşavirliği'ni büyüttü
Solmaz Gümrük Müşavirliği ile Rhenus arasında Mart 2017'de başlayan işbirliği işe yaradı. Yapılan işbirliği neticesinde Solmaz tarafından Avrupa’ya yapılan parsiyel ve komple karayolu taşımacılığında yüzde 250 oranında büyüme gerçekleşti.

Geçen yıl taşımacılıkta konsolide bazda yüzde 32 oranında büyüdüklerini anlatan Solmaz Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sütçü, “Alman Rethmann Group’un bünyesinde bulunan Rhenus Logistics ile birlikte Avrupa ülkeleriyle karşılıklı parsiyel ve komple araç trafiğini başlattık. Bunun meyvelerini almaya başlıyoruz bu kapsamda 2017’de Avrupa taşımalarımız yüzde 250 arttı” dedi. Türkiye genelinde 16 şehir ve 47 hizmet noktasında faaliyet gösterdiklerini anlatan Sütçü, personel anlamında ise bin 300 kişiyi istihdam ettiklerini kaydetti. Ülke genelinde 5 havalimanında yer alan geçici depolama yeri ve 7 antrepo ile toplam 150 bin metrekarede depo ve antrepo yönetim hizmeti sunduklarını anlatan Sütçü, “Diğer taraftan, Solmaz Gümrük Müşavirliği, gerek özmal araçları gerekse dünya çapında yaygın acente ağı sayesinde, her boyutta ürünü, özelliklerinin gerektirdiği şekilde, en düşük maliyet ile zamandan en fazla tasarruf sağlayacak şekilde tüm taşıma modlarında ve entegre bir şekilde müşterilerine ulaştırıyor” dedi.

Tesislerinde elleçlenen yük değerine ilişkin bilgi veren Sütçü, “2017 yılında tesislerimizin depo emtia sigorta bedeli 62.5 milyon euro, elleçlenen ürün adedi ise toplamda 22 milyon adettir. Bu iş yoğunluğu içinde depolarımızda yürütülen operasyonlarda stok doğruluk oranı yüzde 99.9 olup, verdiğimiz katma değerli hizmetler kapsamında tek depoda bir günde etiketlenen ürün adedi ise 138 bin 240” dedi. Öte yanda, 112 adet öz mal ve 100 adet kiralık (yurt içi+yurt dışı) çalışan araçları ile toplamda 212 araçla faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Sütçü, 2017’de ciddi bir atılım yaparak tüm lojistik hizmetlerini Solmaz Gümrük Müşavirliği altında topladıklarını söyledi. İstanbul, İzmir, Ankara ve Manisa’ya mikro dağıtım yaptıklarını bildiren Sütçü, “Bu alanda ağımızı genişleteceğiz. Sene içerisinde Bursa, Çorlu, Eskişehir ve Torbalı’yı da mikro dağıtım yaptığımız alanlar içerisine eklemeyi planlıyoruz” dedi. Yurt içi parsiyel taşıma sürecini daha verimli yönetmek için Aralık ayında araç yatırımlarını tamamladıklarını anlatan Sütçü, “Perakende sektörü ve AVM dağıtımları konusunda uzmanlaştığımız için yine bu pazarda genişlemek istiyoruz. Yazılım ekibimiz ile kurduğumuz sistemi çapraz sevkıyatlar ve mağazalardan çıkışlarda anında irsaliye oluşturabildiğimiz için hız konusunda müşterilerimizin memnuniyet çıtasını yükseğe koyduk diyebiliriz” şeklinde konuştu.

2 yeni projeye başlıyor

E- Ticaret Lojistiğinde depo yönetimi ve taşımacılık tarafındaki iş hacimlerini her geçen gün artırdıklarını anlatan Sütçü, “2018 yılında 2 yeni projeye başlayacağız. Depolama ve dağıtım hizmetlerimizi e-ticaret alanında daha da geliştirerek, müşterilerimizin ‘yüksek hızda doğru teslimat’ hedefine ulaşmalarını sağladık” dedi. İntermodal taşımacılıkta ise firma olarak kayda değer oranda yükseliş gerçekleştirdiklerini anlatan Sütçü, “2016 yılında yüzde 2 olan intermodal taşımacılık oranımızı 2017 yılında yüzde 7’ye çıkardık” dedi. Yakaladıkları ivmeyi yatırıma dönüştürmek istediklerini anlatan Sütçü, Gebze bölgesinde yeni depo yatırımı yapmayı planladıklarını ifade etti. İhracat ve taşımalarda başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkelerin öne çıktığını anlatan Sütçü, Türkiye’de hizmet ihraç eden firmalar içerisinde ilk 10’a girmeyi ve sahip olduğu hatlar, depo ve ofisler ile birlikte global bir marka olmayı hedeflediklerini, bu sürecin de ‘Uluslararası Tedarik Zinciri Güvenliği’nden geçtiğini söyledi. Semih Sütçü, bu kapsamda 2017 yılında hizmet kapasitesindeki artışa ek olarak sektörde bir ilk olan ISO 28000 Tedarik Zinciri Güvenlik Yönetim Sistemi Sertifikası ile birlikte ISO 37001 Yolsuzlukla Mücadele Yönetim Sistemi Sertifikasını aldıklarının altını çizdi.

Taşımacılıkta hızlı bir dönüşüm olduğunu anlatan Sütçü, intermodal ve multimodal taşımaların giderek yaygınlık kazandığını, kısa vadede uluslararası taşımaların yüzde 70’inin kombine taşımacılık ile yapılacağını vurguladı.

Kaynak: Barış SEDEF / DÜNYA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim