• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Romanya'dan Nabucco'ya Türkiye'ye tam destek

Romanya'dan Nabucco'ya Türkiye'ye tam destek
Bükreş'e bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Romen meslektaşı Ion Ariton'dan Nabucco ve bölgesel enerji projeleri konusunda tam destek aldı.

Romanya'dan Nabucco'ya Türkiye'ye tam destek

Bükreş'e bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Romen meslektaşı Ion Ariton'dan Nabucco ve bölgesel enerji projeleri konusunda tam destek aldı.

Bakan Ion Ariton tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Yıldız, daha sonra baş başa görüşmelere geçti. Heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Yıldız ve Ariton, iki ülke arasındaki ve bölgesel enerji konularında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda kararlılıklarını ifade etti. Türkiye ile Romanya arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek geliştiğini dile getiren Yıldız, Romanya'nın hem Türkiye hem de bölge için son derece önemli bir iş ortağı olduğunu, enerji alanındaki stratejik işbirliği ortaklıklarını daha da geliştireceklerini söyledi.

"Romanya'nın Türkiye'nin AB sürecine verdiği desteğe teşekkür ederim." diyen Bakan Yıldız, Türkiye'nin Romanya ile Nabucco projesi başta olmak üzere bölgedeki pazarları daha da genişletmek istediklerini vurguladı. Yıldız, bu konuda somut işbirliği imkanlarını ciddi şekilde araştırıklarını belirterek, "Bu projedeki ortaklığımız son derece seviyeli ve güzel gidiyor. Bunu karşılıklı geliştireceğimiz diğer projelere de yansıtabiliriz, diye düşünüyorum." dedi.

Karadeniz'in altından geçecek yüksek gerilim hattı projesini de görüşmede ele aldıklarını vurgulayan Bakan Yıldız, "Son derece önemli bir proje. Sadece kablo projesini değil, bunu tamamlayacak olan kara iletim hatlarının da modernizasyonunu ele aldık. Bu ikisini bir paket olarak düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu. Nabucco projesi konusunda Türkiye'nin yanında yer aldıklarına dikkat çeken Romanya Ekonomi Bakanı İon Ariton ise Bakan Yıldız ile gerçekleştirdikleri görüşmenin son derece verimli geçtiğini söyledi.

Ortak projelerde AB standartları çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Ariton, Nabucco projesinin somut hale dönüştürülmesi konusunda Türkiye ile aynı görüşü paylaştıklarını belirtti. Ariton ''Türkiye ile üçüncü pazarlara girebilmek için de bir çalışma grubu kuracağız.'' dedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Romanya'daki çalışma ziyareti, Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Baconshi ve Romanya Başbakanı Emil Boc ile devam edecek. Akşam saatlerinde Büyükelçilikte onuruna verilecek yemeğe katılacak olan Yıldız, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim